Odvody zaměstnavatele při Home Office

• (neregistrovaný)

18. 2. 2021 11:25

Dobrý den mám dotaz, jak je to s odvody zaměstnavatele při Home Office. Mám nařízenou práci z domova a teď jsem obdržel výplatní lístek za měsíc leden 2021 a nejsou v něm uvedeny žádné odvody zaměstnavatele na zdravotní a sociální pojištění, ale přibyla tam další položka „Překážky a prostoje“. Odvody za zaměstnance jsou v obdobné výši, jako obvykle a čistá mzda taktéž. Je to správně, nebude mne ČSSZ a ZP nějak popohánět? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 2. 2021 11:29

jukk (neregistrovaný)

Na výplatní pásce se už neuváději odvody zaměstnavatele SP a ZP, protože byla zrušena superhrubá mzda.

• 18. 2. 2021 12:47

jožin (neregistrovaný)

měl jsem k tomu výhrady u programu mzdy pohoda, odvody za zaměstnavatele se neuvádějí na pásce se zrušením superhrubé mzdy a programátoři mi je tam po mých upozorněních vrátili, protože na pásce uvádějí třeba Osobní náklady , tyto částky tvoří, takže opravdu záleží na programu MZDY. Například tyto částky jsou potřebné k programu dotací Antivirus a Jmenný seznam pro Antivirus tyto částky obsahuje
      a z výplatních pásek se žádost nejlépe vyplní. A jako zaměstnavatel jsem rád že tam jsou ať zaměstnanec vidí kolik za něj leju státu--..

• 18. 2. 2021 11:32

Alan (neregistrovaný)

Děkuji moc, to jsem rád. Lekl jsem se, že v době, kdy se šetří s každou korunou se zaměstnavatel na tuto povinnost vybodnul.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).