Článek Stravenkový paušál ve vazbě na odpracovanou směnu 16.2.202
https://www.zivnostnik.cz/33/stravenkovy-pausal-ve-vazbe-na-odpracovanou-smenu-uniqueidgOkE4NvrWuOxZ4GxLdrsImYkSKQgijqlWcEWLDBR_98/?serp=1
.. myslím, že najdete plno dalších na netu
Zatím, co jsem četla, tak to bylo 50/50. S názorem na dodanění byly většinou články stravenkových firem.
Zadejte adresu do google a pak otevřete. Také nejsem přihlášena a takto mi to funguje.
Dostala jste se na ten článek Stravenkový paušál ve vazbě na odpracovanou směnu?
16.2.2021, Ing. Marcela Srněnská, Zdroj: Verlag Dashöfer
Dotaz: Mám dotaz týkající se nového stravenkového paušálu, kdy zaměstnanec má stanovenou 8hodinovou směnu. Z této směny je 4 hodiny u lékaře. Má v tento den nárok na stravenkový paušál? Je tento paušál daňově uznatelný?
... U zaměstnance je osvobozeno poskytnutí příspěvku poskytovaného zaměstnavatelem zaměstnanci na stravování dle ustanovení § 6 odst. 9 písm. b) zákona o daních z příjmů do limitu uvedeného ve zmíněném zákonném ustanovení.
Na závěr k uvedenému dotazu: ano, zaměstnanec má v den, kdy z 8 hodinové směny je 4 hodiny u lékaře a 4 hodiny přítomen na pracovišti, nárok na peněžní plnění stravného a pro zaměstnavatele je toto plnění daňově uznatelné. ...
Článek Dagmar Kučerové - dost dobrý.
https://www.podnikatel.cz/clanky/stravenkovy-pausal-v-praktickych-otazkach-a-odpovedich/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 2. 2021 12:19
Dobrý den, prosím, přišly mi doplňující informace k webináři. Budu citovat př.
Příklad č. 2
Zaměstnanec má plánovanou směnu v rozsahu 10 hodin. Do práce přijde o 1 hodinu později, protože byl na ošetření u lékaře. Pokud zaměstnavatel poskytne stravovací paušál, půjde o zdanitelný příjem u poplatníka a na straně zaměstnavatele o daňově účinný výdaj, neboť podmínka „alespoň 3 hodiny ve směně“ se váže na případy, kdy se jedná u poplatníka o příjem osvobozený, tedy kdy odpracoval celou svou směnu. Jde-li o zdanitelné plnění poplatníka, jedná se o daňově účinný výdaj zaměstnavatele.
Tak tomu nerozumím, zdanitelný příjem i když odpracuje více než 3 hodiny? Budu ráda za Vaše postřehy. Děkuji