Ne až tak problém, jako možná komplikace v případě, že používáte "krátící" koeficient. Pak byste musela odpočty přijatých plnění uplatnit v dodatečném Přiznání k DPH 2021. Nemohla byste ho zařadit do aktuálního Přiznání například roku 2022.
Nepoužívám krátící koeficient, uplatňuji na základě skutečných příjmů a výdajů v plné výši.
Jestli jsem pochopila správně, nejsem v účetnictví zatím ještě dobře zorientovaná.
Někde jsem četla zrovna včera lhůtu 3roky? Že po tuto dobu to můžu uplatnit, ale nemůžu to najít takže nevím jak přesně a za jakých podmínek to bylo.
:-) já vím ze to není žádná závratná suma ale přišlo mi to hloupý. Jsem takovy ,,blbec,, který má rád vše v pořádku. Ono mi to přišlo blbé asi právě kvůli tomu, ze jsem za leden přijala pouze 1000kc - doprodavám eshop a už je dost přebraný. V dalším měsíci zas takové výdaje nebudou, v tom lednu šlo spíš o roční pravidelné faktury spojené s provozem eshopu.
Moc děkuji za odpovědi a názor
Simča
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 2. 2021 22:01
Dobrý večer,
prosím o utvrzení nebo vyvedení z omylu. Jsem měsíční plátce DPH, vedu daňovou evidenci. Za leden mám jen jednu.přijatou platbu a vyšší výdaje. Musím udělat odpočet DPH z přijatých faktur s DUZP v lednu teď v únoru, nebo je mohu odečíst až v měsíci ve kterém.budu mít vyšší příjmy abych nevznikl nadměrný odpočet (třeba i za 3 měsíce) ?
Děkuji za odpověď zkušenějších.
Simča