Re: Srovnlávací reklama
Srovnávací reklama byla před nějakou dobou zakázaná. Po jejím povolení následovala krátká euforie a pak útlum - problémem je totiž právě prokazování rozhodných skutečností, resp. jejich časové platnosti. Srovnávací reklama totiž musí být platná po celou dobu, po kterou je prezentována. Ve vašem případě by tedy stačilo, aby konkurent změnil cenu, vy máte např. zaplacenou reklamu v médiích, kterou už nelze stáhnout a máte problém. Firmy tohle z chutí používali proti konkurenci a byly z toho zbytečné spory. Navíc se při té reklamní džungli, která tu panuje, prokázala nízká účinnost, takže dnes na to skoro každý kašle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 12. 2005 13:08
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak je to se srovnávací reklamou? Četl jsem obch. zákoník a z něj mi vyplynulo, že pokud napíšu, že já prodávám výrobek xyz za 1000,- a moje konkurence ten samý za 1200,- je to přípustné. Mám pravdu?