Přehledy pro SP+ZP

• (neregistrovaný)

25. 2. 2021 19:38

Prosím poradí mi někdo z Vás jak vyplnit přehledy, když jsem měla trochu komlikovaný rok 2020:
    OSVČ+Zaměstnání 01-02 jsem pracovala od 03-08 celé měsíce neplacené volno.Smlouva v zaměstnání ukončena k 31.8.2020
    Od 09 jako OSVČ hlavní,placeny zálohy. Můžu být OSVČ hlavní po celý rok, když jsem měla 6 měsíců neplacené volno bez příjmu ze zaměstnání?Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2021 20:03

. (neregistrovaný)

Takže těch 6 měsíců neplaceného volna jste byla jako OSVČ na hlavní činnost? Vypadá to tak. Zdravotní pojištění jste si platila jako OSVČ z tzv. minima?

• 25. 2. 2021 20:11

čtvrtek (neregistrovaný)

No právě, že nevím jak to brát..jestli jako OSVČ hlavní,když jsem neměla žádný příjem nebo stále vedlejší když byla smlouva v zaměstnání. Zdravotní jsem neplatila, protože 03-08 byly zálohy pro OSVČ odpuštěny ajá to brala jako že jsem OSVČ hlavní, když nepracuji, ale ted právě nevím jestli je to tak dobře -:(

• 26. 2. 2021 19:02

. (neregistrovaný)

V době, kdy jste měla neplacené volno, za Vás platil zdravotní pojištění stát? Nebo zaměstnavatele a Vy jste mu (zaměstnavateli) ZP platila? Nebo jste zaměstnavateli nahlásila, že jste jako OSVČ na hlavní činnost a že si budete platit zdravotní pojištění jako OSVČ?
      Máte inventuru od ČSSZ 2020 a od ZP 2020 (posílali na konci ledna, na začátku února 2021)?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).