Nebytové prostory + nájemné

• (neregistrovaný)

21. 12. 2005 13:27

Mám pronajaté NP k podnikání od státního orgánu.Jelikož mi vrací za vyúčtování služeb každoročně kolem 60,000 Kč, byl jsem v loňském roce požádat o snížení měsíčních záloh, na čemž jsme se dohodli. Následující měsíc jsem obdržel od správce dopis, že mi zálohy nesníží, neboť jsem od r. 2001 měl platit vyšší nájemné,což mi prý bylo oznámeno dopisem.Já jsem ovšem nikdy žádný dopis nedostal,ani oni nemají potvrzenou doručenku o dodání,byla jim poštou vrácena prázdná,jako nedoručená pošta. Ale nájemné se zpětnou platností na mě chtějí doplatit, což činí téměř 250.000,-Kč.
    Situace pro mě likvidační,ale to nikoho nezajímá.
    Mám,prosím,dotaz. I když vím,že státní orgány mohou všechno, ale přesto, je možné, aby po mě tento nedoplatek vyžadovali? Nevztahuje se na ně doba vymáhání zpět 3 let? A jak se to počítá, od kdy, aby to byly ty tři roky?
    Moc děkuju za rady a názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 12. 2005 14:16

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Nebytové prostory + nájemné
      1.jak je formulováno v nájemní smlouvě možné navýšení nájmu? je to dohodou účastníků, nebo pronajímatel může na základě inflač.koeficientu zvýšit nájem, nebo ho může zvyšovat každý rok o určité %? to je důležité.
      2.podle jakého zákona a § byla uzavřena náj.smlouva?
      3.o jaký stát.orgán jde?ÚZSVM?
      4.obecná promlčecí lhůta podle obč.zák. je tři roky, ale nevím, zda při doručování dopisu o navýšení nájmu jste úmyslně či neúmyslně nezavinil, že nebylo doručeno Vám, ale pošta vrátila?
      není ve smlouvě uvedeno, že v případě doručování písemností ve věci smlouvy platí finkce doručení pro případ nepřevzetí písemnosti?
      zkuste odpovědět,nebo napište e-mail a já se ozvu.pájaporadce

• 21. 12. 2005 16:24

Ivan Devátý (neregistrovaný)

Re: Nebytové prostory + nájemné
      add 1/ navýšení 1x ročně v závislosti na míře inflace (smlouva z r.1997)
      add 2/ podle zákona č. 116/1990 Sb., § uveden není
      add 3/ pronajímatel je městský úřad
      add 4/ zásilka nebyla vůbec doručena,ani oznámení o uložení zásilky.
      Ve smlouvě není uvedeno žádné vyjádření o nedoručených zásilkách a dalších postupech ze strany pronajímatele v tomto případě. Můj e-mail : IvanDevaty@seznam.cz
      Moc a moc děkuju za každou radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).