Pokud není v rozhodnutí o vyloučení ze studia uvedeno přesné datum ukončení studia, tak studium končí až dnem nabytí právní moci rozhodnutí.
Zákon č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů
§ 56
Rozhodnuti vystaveno a prevzato 24.2. V nem uvedeno, ze odvolani lze podat do 30dnu po prevzeti a uplynutim teto doby nabyva doklad pravni moci. Myslim ze datum 25.3. je nezpochybnitelny., lze jeste doplnit čestnym prohlašenim studenta, ze nepodal Odvolani a bere na vedomi, ze timto dnem prestava byt studentem teto skoly.
Samozřejmě. Na únorovou slevu má nárok. Ale nejsem si jista, zda v dnešní smutne home-office době lze vubec ziskat potvrzeni o nabytí právní doby z VŠ do termínu zpracování březnových výplat. Myslela jsem, že zaměstnanec zároveň vpisem do prohlášení zapíše ukončení studia syna a tím to bude ošetřeno . Poraďte, mi, prosím , jak řešíte toto ukončení studia . Děkuji předem.
To si právě nejsem jistá, že to funguje takhle v pohodě. Příklad :21.12.2020 jsem si sepisovala star.duchod na OSSZ, stále nemám výměr a na dotaz z tohoto týdne mi bylo sděleno, že na vyřízení je 90dnu(což vím, ale je to mezní zákonná lhuta) a pracují ve ztíženém covidovém režimu takže to mám chápat a znovu se mohu poptat až po uplynutí této doby. A třeba potvrzení částky výplaty nemoc dávek na odškodnění prac urazu zaměstnance mi prišlo až po 60dnech od odeslání datovkou. Vím že to je nyní složité všude a nechci zbytečně žádat o něco, není nezbytné. Proto zjišťuji, jaký je postup v tomto případě u jiných mzd. účetních.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 3. 2021 6:58
Dobrý den, Rozhodnutím děkana ve věci nesplnění požadavků ze dne 24.2.2021 bylo studentovi ukončeno studium na VŠ s možností odvolání do 30 dnů ode dne oznámení. Poslední sleva na dítě bude moci být otcem uplatněna v únoru nebo březnu? Děkuji za odpověď.