Ještě bych chtěl doplnit že se tak stalo v den kdy sem odmítl koronavirove testy nařízené zaměstnavatel.pracovni příkaz sem splnil a na místo odběru sem se dostavil kde sem chtěl oficiálně odmítnou odběr a to mi bylo znemožněno ze strany vyšetřujícího doktora pana kukucze v Karvine.
Ano o tom prodloužení také vím a dle mich výpočtu to odpovídá vise psanému.ikdyz to nerozhoduje tak bych se chtěl ještě zeptat na výraz celodenních překážek zda se tím myslí i dny které sem například odpracoval jen 4 hod?
Nastoupil sem do zaměstnání 13.11.2020 a zameškal jsem do 13.2.2021 107hod a to způsobem jak i dovolené tak i pagrafem zkráceným ne celodenní a tak i neplaceným volném jak celodenním tak i kracenym samozřejmě vše po domluvě s nadřízeným tudíž ani žádnou neomluvenou absenci nemám.
Počet celých neodpracovanych dní mevyctu s vyplatnich pásek..za 11 měsíc minulého roku byly pouhé 4 hod dovolené a 5 hod neplaceného volna v prosinci minulého roku to byly 1 celý den dovolené a 40.5 neplacené ho volna v lednu tohoto roku to bylo jen 24 hod neplaceného volna a v únoru toho roku to bylo do 13.2 10 hod buďto paragraf nebo neplacené volno a jeden den nemocenské.pokud je to nutné celé dny tak si to vyžádání psal sem i formální docházkové list ale jsem si jistý že celodenních překážek v práci bylo maximálně 9 dni
Včera sem nepodepsal výpověď ve skusebni době s udáním důvodu a dnes sem nepodepsal a nesouhlasil ani s vypove ve skusebni době bez udání důvodu.ekonom si udělat video nahrávku o tom že sem to nepřevzal a že stín nesouhlasím z výše uvedeného důvodu.vcera sem se ochránil aspoň tím že sem šel k lékaři na nemocenskou se zády které mě z té práce bolí už víc jak týden..
co to má prosím společného s covidem? ubožáku. podle vás kdo řádně pracuje je ovce? vy jste se zde dotázal, a očekáváte zdarma odpověď. takže musíte i počítat s tím, že někdo i vyjádří svůj názor. jen pochybuji, že vám teď někdo bude relevantně odpovídat. jestli se takhle chováte i v práci, divím se, že vás nevyrazili dřív:-)
Ubožáků na internetu frajer co a v realitě hovínko :D váš názor vám samozřejmě neberu..jen mě udivuje vás trapný komentář místo odvedibzrejme podprůměrná inteligence na vaší straně..vy řádně pracujete? Tím pádem už testy hotové a tím pádem jste jen další ovce co zlomila hlavu a podpořila zloděje a vyděrače..mne vyhodili hned v den odmítnutí testu :D tudiš sem to s tím spojil ..dále už nereagují na vaše ubohé dotazi.preji krásný život :)
Mohu vycházet jen z poskytnutých informací:
PP od 13.11.2020, zkušební doba 3 měsíce = 12.2.2021
Zameškáno ("maximálně") 9 směn = ZD skončila 25.2.2021
což mi nehraje protože v původním dotazu je ve hře datum 4.3.2021 (dle zaměstnavatele), resp. 3.3.2021 (dle tazatele).
K ostatnímu se nevyjadřuji.
Samé neplacené volno, paragraf, jednodenní nemocenská, tak to se nedivím, že s vámi zaměstnavatel ukončil pracovní poměr. Něco takového dělat ve zkušební době, kdy máte ukázat jaký jste pracant, nad tím jen kroutím hlavou. A jen dostanete ukončení, tak hned hup na nemocenskou. Opravdu takovéto lidi nemám ráda.
Podívejte, vy tady chcete, abychom vám řekli, zda to zrušení bylo ještě ve zkušební době nebo ne. Tak k tomu bez urážek a držkování musíte uvést údaje, podle kterých se počítá. Takže ty potřebné údaje uveďte tak, jak se ptám:. Datum nástupu jste uvedl a délku zkušební doby také. A další potřebné údaje, jinak opravdu nelze nic spočítat:
1) Jak jste měl rozvrženou pracovní dobu? Vždy každý týden od pondělí do pátku? Nebo vždy pravidelně každý týden v jiné stejné dny, např. vždy od úterý do soboty apod.? Nebo tam bylo nějaké nepravidelné rozvržení (např. jeden týden 3 dny, další týden 4 dny atd.)? V takovém případě bychom to nespočítali, protože bychom neznali počet vašich pracovních dnů. Zkrátka musí se vědět, které byly vaše pracovní dny.
2) Pokud jste měl pravidelné rozvržení pracovní doby, např. vždy každý týden od pondělí do pátku, nebo vždy od úterý do soboty apod., pak musíte napsat přesně odkdy dokdy jste měl nemocenskou, v kterých dnech přesně jste měl celý den dovolenou, v kterých dnech přesně jste měl neplacené volno, zkrátka v kterých svých pracovních dnech jste nebyl v práci a neodpracoval v ten den vůbec nic.
Dobře dekuji a omlouvám se za nevhodný komentář. Zadané informace jsou tedy následující -pracovni dobu sem měl klasickou od pondělí do pátku tudíž 40 hod týdne přestávky jsem nadpravovaval.nemocenskou sem měl jen 12.2.-15.2 dovolenou sem měl jen jeden cely den a neplacené volno jen 5celych dní..přesně datumi těchto dní s vyplatnich pásku nevyctu.avsak celkový součet ať už celodenní absence nebo jen částečně je 104 hod
Celkový počet všech zaneskanych hodin je 107 tudíž to je 13 dní.z toho bylo jen 8 dní celodenních zameškání..tak to pak oopravdu nechapu jak to na me mohli zkouset 4.3.2021 s výpovědí ve skusebni době :D jeste v den kdy sem odmítl testy na koronavir.. velká náhoda no..jste si jistý/ta že se počítají jen celodenní absence tak jak je psáno v zákoníku práce? Protože to je tím pádem od nich až moc naivní že jim to jen tak projde...každopádně stížnost už sem odeslal na krajský pracovní inspektorát...
Četla jsem celé vlákno několikrát a nejsem si stoprocentně jistá, jestli se opravdu jedná o zrušení PP ve zkušební době. Že by se zaměstnavatel spletl v počítání a vznikl takový rozdíl mezi 25.2. a 3.3.2021?
Nejedná se o výpověď z pracovního poměru s výpovědní dobou? Pán alespoň pořád píše o výpovědi, ale viděl ten papír a na něm napsáno Zrušení, když si to nepřevzal?
Nedošlo jenom k nedorozumění v názvosloví?
A jakou žádost by měl zaměstnavateli poslat? Já jsme si myslela, že by měl zaměstnavateli zaslat ne žádost, aby ho nadále zaměstnával, ale prohlášení (což není žádost), že trvá na dalším zaměstnávání.
Nechce se nechat testovat, když zaměstnavatel má pod sankcemi povinnost zaměstnance testovat.
Jak bude vypadat vztah tohoto zaměstnance se zaměstnavatelem dál, když bude trvat na dalším zaměstnávání? Sama jste nedávno psala, jak je snadné se se zaměstnancem rozloučit, pokud o to zaměstnavatel stojí.
Nemohla byste, jenom pro orientaci zaměstnavatelů, kteří se dostávají do problémů se zaměstnanci, kteří odmítají testování napsat, jak mohou využít případně zákoníku práce a zaměstnance donutit k testování?
Zaměstnavatel se nespletl jen to na mě naivně zkusili zda to podepisu a já se taky nespletl opravdu se jedná o zrušení pr.pomeru ve skusebni době..a k tomu že dostal zaměstnavatel výhrůžku od státu je jeho starost ne zaměstnance který se jen brání proti neoprávněnému a nezakonemu jednání..
A mohu se tedy zeptat, z jakého důvodu nechcete ochránit před případnou nákazou spoluzaměstnance i rodinu a přítele, které možná máte?
Podlehl jste dezinformačním webům, že vám bude při testování implantován čip?
Přece člověk, chránící zdraví své a svého okolí není žádná ovce, jak jste ty zodpovědné nazval. A pokud budete trvat na dalším zaměstnávání, myslíte si že spolupracovníci a zaměstnavatel budou s vámi vycházet dobře? Nemáte obavu z toho, že si zaměstnavatel najde způsob, jak se vás zbavit?
Jsem proti každotýdenní testování z toho důvodu že testování nikoho před ničím nikdy neochrání...ochrání váš jen zdraví rozum prevence a základní higienycky spusob zivota.ani očkování vás neochrání stoprocentne..jen to přispěje k více takzvaným nakaženým a tím pádem k nekonečnému trvalému tyranskemu režimu který je momentálně nastaven a nazván jako nouzový stav.je spustí studí a výsledků dokazujíci to..nemluvě o chybovosti testů a td.kazdy by si to měl povíme vše načíst..než se rozhodne dokonce i za druhé..a k dalšímu dotazů spolupracovníci jsou podobného názorů a jen strach o ztrátu zaměstnání je donutil..je na ve firmě 38 a stejně to nařídil ikdyz nemusel..je to vše velmi složité a bude se to řešit nejspíš hodně dlouho ale pokud lidé nebudou hájit své základní lidská práva tak to bude jen horší a horší..
A co jiný zaměstnanec, který také chce chránit svá základní lidská práva a nechce se nakazit na pracovišti?
A zaměstnavatel, který také chce chránit svá základní lidská práva a nechce přerušit podnikání z důvodů nemoci většiny zaměstnanců?
S čím souhlasím je to, že se to bude řešit hodně dlouho, zejména díky sobeckosti a neohleduplnosti části veřejnosti a jejich amorálnímu chování.
K dezinformacím a konspiračním teoriím se nebudu vyjadřovat.
Je to těžká doba pro všechny, ale zejména pro zdravotnický personál.
Přeji vám, aby vás před nákazou ochránil zdravý rozum, prevence a základní hygienický způsob života a doufejte, že se nedostanete tam, odkud se spousta lidí různého věku už nikdy nevrátí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 3. 2021 9:15
Dobrý den byla mi udělena výpověď dle jejich výpočtu ve skusebni době 4.3.2021 jenom že realita je dle mich výpočtu jiná a tudíž že skončila již 3.3.2021 jak se a kde moho proti tomu bránit a kdo by to prošetřil odborné?Michael Remenec