Také jsem to hledala jak to je správně .
Je to popsané o něco níže.
https://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/media-a-verejnost/nouzovy-stav/novy-kompenzacni-bonus-2021/dotazy-odpovedi-novy-kb-2021/dotazy-odpovedi-k-novemu-kb-2021-11302
Dobrý den, prosím a i OSVČ na stavební práce, který normálně nemá v lednu a únoru příjem může žádat? Děkuji.
Diskutujete s osobou, která vloni marně čekala na dobreho řemeslníka 3/4 roku. Nakonec oslovila jiného, ale i tak musela čekat další dva měsíce. Takže omezení poptávky ??? Nenechte si od klienta nakecat takové nesmysly. Nenechte se do toho zatáhnout. Ne dnes, když se zkoumá každý .d.e.n. omezení....
třeba Praha, 21let podnikám v rekonstrukcích bytů a společných prostor SVJ a letos je to od roku 2007 zatím nejhorší rozjezd sezony. Osobně já už měsíc a půl bez práce. Všichni čekají a odkládají na později (až to skončí) a SVJ nejsou schopni v dané situaci už od října minulého roku nic odhlasovat. Ona práce bude ,ale kdo ví kdy .Jen na okraj, za posledních 5.let sem mimo vánoc neměl volno víc jak týden za rok...Takže ano i stavebnictví, speciálně to malé je celkem zasažené
bonus na únor -
srovnáváte co přišlo v lednu 2021 s průměrem 11/18 až 1/19 nebo 11/19 až 1/20
záleží které období je pro Vás lepší
Musíte splnit podmínku propadu o 50%
Příklady rozdílu ve srovnávacím a srovnávaném období
První příklad
Na přelomu let 2018 a 2019 jste si průměrně vydělali 25 tisíc. V lednu 2021 byly vaše příjmy shodně na 25 tisících. V takovém případě nesplňujete podmínku poklesu příjmů a na kompenzační bonus nemáte nárok.
Druhý příklad
Za listopad 2019 až leden 2020 jste si průměrně vydělali 25 tisíc korun. V lednu 2021 byl váš výdělek 10 tisíc. První podmínku tedy splňujete. Rozdíl příjmů se rovná 15 tisícům. Tuto částku tedy můžete maximálně v kompenzačním bonusu získat.
Třetí příklad
Ve srovnávacím období třech měsíců jste si průměrně vydělali 40 000 Kč. Za leden letošního roku jste si vydělali 5 tisíc. Splňujete obě podmínky a máte nárok na kompenzace v maximální možné míře (28 tisíc korun za únor).
Také děkuji za krásné vysvětlení, jen se pro jistotu ještě ujistím: srovnávají se tedy peníze, které byly buď v 11/18 až 1/19 nebo 11/19 až 1/20 skutečně přijaté? Tedy ne, které za ty měsíce vyfakturoval, ale ty které v tomto období přijal, je to tak? A průměr se srovná s penězi, které skutečně přijal v 1/2021? Tedy berou se v úvahu peníze, které třeba vyfakturoval v roce 2020, ale které obdržel až v lednu 2021, je to tak? Děkuji za potvrzení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 3. 2021 21:11
Dobrý den, řeším žádost kompenzační bonus za únor 2021. Jsem osvč, vedu DE.
Co znamená: U kompenzace za únor 2021 se uvádí příjmy (tržby) za leden 2021.
Tz uvedu tam, co mi přišlo na účet v lednu nebo v únoru? je to divně napsané. V lednu vystavím faktury úhrada je pak v únoru. Tak se v tom nevyznám. To co mi přišlo v lednu jsou peníze za prosinec. Chápe to prosím někdo? děkuji moc.