Antivirus nedaňově jak zaúčtovat v DE

• (neregistrovaný)

12. 3. 2021 9:30

Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak zaúčtovat nedaňově mzdové náklady a odvody, které byly nahrazeny v programu Antivirus v daňové evidenci v měsíci kdy bylo částečně otevřeno? Celkové mzdové náklady se skládají jak z vyplacených mezd, tak z vyplacených náhrad podle §208 a na tyto byla poskytnuta podpora v rámci programů Antivirus A plus a část i Antivirus B. Nevím tedy jak propočítat jen část mzdových nákladů, která byla proplacena v programech Antivirus a musí být uvedena v DE v neodečitatelných výdajích.
    Děkuji a přeji hezký den všem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2021 18:41

ZdenaR (neregistrovaný)

Dobrý den. Nebylo by jednodušší evidovat přijatou podporu jako daňový příjem? A mzdové náklady mohou zůstat v daňových výdajích.

• 12. 3. 2021 20:29

Janička322 (neregistrovaný)

Dobrý večer, používám dlouhá léta program, který byl pro jednoduché účetnictví. Po přechodu na daňovou evidenci nebylo třeba nic měnit, jsem na něj zvyklá. A výdaje rozděluji na odvody do fondu (SP,ZP) provozní režii, mzdy atd. A proto se nějak nemůžu dopočítat kolik vyčlenit nedaňově pokud je v měsíci kombinace mezd i náhrad. Přemýšlela jsem jestli by to šlo nějak třeba přes nepeněžní operace celou částku. Např. z programu Antivirus mi přijde 180000,--Kč. Zaúčtuji jako nezdanitelný příjem a mzdové náklady a odvody zaúčtuji do daňových výdajů jak jsou spočítané programem mezd a pak jednou částkou 180000,-- přes nepeněžní operace z daňových výdajů dám do neodečitatelných???
      Děkuji za názory a přeji pěkný večer

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).