Nevím, jakým způsobem jste došel, že je nárok na ŘD 12,5 hodiny, když se při výpočtu výsledná hodnota zaokrouhluje vždy na celé nahoru, takže nárok na ŘD nemáte správně. A pokud se týká té částky za překážku, tak je možné aby byla v tak vysoké částce, ale taky to může být špatně. Nedokážu posoudit, jak už jsem psala, co se skrývá pod pojmem vánoční prémie, zda se má rozmělnit pouze do jednoho čtvrtletí a nebo se možná vůbec nemá rozpočítávat do čtvrtletí, protože nemá se mzdou vůbec nic společného. Tyto věci musíte mít ujasněné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 3. 2021 10:10
Dobrý den,
moc prosím o kontrolu mzdy za leden, teď jsem se k tomu zpětně vrátil, protože jsem musel opravit jednu chybu a u toho jsem se pozastavil nad mzdou jednoho zaměstnance, který byl na překážce. HPP, úvazek 40 hod. týdně, HM dle mzdového výměru 27 000 Kč, prémie 3 000 Kč, překážka od 1.1. do 27.1., dovolená 28.1. jeden den a 29.1. půl dne, 29.1. půl dne odpracováné, průměr 263,73 Kč (za listopad byly velké vánoční prémie, proto hodně stoupl, za předchozí kvartál měl 179,71 Kč), proplacená dovolená z ledna 13 hod. (skončil k 31.1.2021 - antivirus jsme neuplatňovali) 3 428 Kč, příspěvek na stravování nad limit 1 361 Kč, měsíční mzda tedy 643Kč a překážka 40 087 Kč, pouze základní sleva na dani, RZD 24 930 Kč (uplatňoval slevu na manželku), čistá mzda 40 563 Kč + RZD, takže výplata na účet 65 493 Kč, je to dost velký skok, takže mi to začalo vrtat hlavou, jestli mi něco neuniklo.
Předem mnohokrát děkuji.