Vyřazení majetku z OE - paní Tečka

• 15. 3. 2021 23:14

Dobrý večer pan Tečko,

moc prosím, odpovídala jste mi na dotaz ohledně vyřazení majetku z operativní evidence.
    Ještě bych se chtěla doptat, jak byste postupovala třeba u mobilu pořizovací cena přes 20 tis., zaměstnanci spadl na zem a rozbil se displej, oprava displeje stojí 6 tis. Kč, zaměstnavatel nechce investovat do opravy, rozbitý nechce nikdo koupit, jak vyřadit v tomto případě? Tady asi prodej za nějakou tu stovku nebude na místě.
    A druhý problém, co když zaměstnanec mobil ztratil, jak pak vyřadit?

Děkuji za Váš čas.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2021 7:53

. (neregistrovaný)

Založíme k vyřazení majetku informaci ze servisu o ceně opravy + rozhodnutí odpovědné osoby z firmy o tom, že oprava není vzhledem k opotřebení či stáří mobilu rentabilní. Plus vytisknutou fotku kde je vidět, že je displej rozbitý. Mobil pak většinou někdo z firmy předá na sběrné místo pro elektroodpad. Pokud nezůstane rovnou v servisu.
      Druhý problém - zatím jsem se setkala jsem s tím, že bylo předepsáno jako náhrada škody zaměstnanci.

• 16. 3. 2021 14:15

Ema1

Paní Tečko, moc děkuji a když má klient přímo servis na opravy mobilů, PC, atd., musí mít stanovisko o ceně z jiného servisu?

• 16. 3. 2021 14:33

xy (neregistrovaný)

protože se jedná o škodu, mělo by samozřejmě být předepsáno k úhradě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).