Ano , je to celé postavené na hlavu. Oni to právě tuším, že asi v roce 2012 změnili na to že ,lze uplatnit až když FA dojde. Já tam dávala stále razítko ,kdy to došlo ,ale zarazil mi teď postup nové firmy a leží mi v hlavě to dokazování, kdy to přišlo, právě u FÚ.
Pokud je DUZP stejné jako datum vystavení? Proč ne, kde je problém? Proč by dodavatelé nemohly mít nastaveno, že k DUZP - k datu vystavení se automaticky doklady dají na web, aby si je pod heslem odběratelé stáhli. Zapomeňme na pomalou českou poštu, na maily. I odběratelé by měli být proaktivní a nejen čekat na ... něco ... na doklady ...
To je právě ten problém,když je to přímo poslední den v měsící, vždyť např. 28.2. byla neděle to jsme aspoň my byli doma,takže logicky se to stáhne až 1.3. a třeba O2, Čez,voda atd,ty to nikdy hned nepošlou toho posledního,ale přijde to až taky někdy za 4dny e-mailem a my to máme vše že došlo 28.2. nechápu to.Dle mého to dělají špatně.ale oni trdí že ne. Moc děkuji za opovědi a krásné velikonoce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 3. 2021 9:28
Faktury došlé jsem vždy označila razítkem ,,Došlo dne a datum,, podle toho jsem zapsala do programu. Nyní to má celé na starosti nová firma a na faktury se žádný záznam ohledně kdy došly do firmy dávat nemá, když jsem se dívala jak zaúčtovali např. fakturu za O2
tak , ikdyž přišla následující měsíc např. 3.3. (e-mailem),tak ji zařadili dle DUZP,že došla 28.2 vlastně všechny FA za měsíc únor zařadily dle DUZP. Prosím, jak se dokazuje při kontrole FÚ ,kdy faktura došla.Moc Děkuji.