To vypadá, že jste podepsané prohlášení měla. Možná si to neuvědomujete, protože nemusí být růžové. Měla jste v té době podepsáno jinde?
Nedočtete se, jestli ji zaměstnavatel zaplatil, to se zaměstnance netýká a nic mu do toho není. V potvrzení je, jestli daň byla z odměny sražena a kolik. Snadno si částku ověříte porovnáním s výplatními lístky nebo aspoň s výpisem z účtu. V potvrzení máte odměnu v hrubém, na účet vám přišla v čistém.
Jestli Vás účetní vedla nebo nevedla s podepsaným prohlášením zjistíte také z toho potvrzení. Nahoře v tom potvrzení se uvádí, zda a v kterých měsících jste prohlášení podepsala. A je také možné, že máte mít 2 potvrzení, 1 tady toto se zálohovou daní (sraženo nula) a další se srážkovou daní. A určitě šlo vždy o DPP a nikdy víc, než 10000 hrubého v měsíci? Proč nezavoláte pro vysvětlení té účetní?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 3. 2021 13:31
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jak poznám, jestli za mě zaměstnavatel platil srážkovou daň? Za účelem podání daňového přiznání jsem si vyžádala od zaměstnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech a na dokumentu je uvedena pouze částka mzdy, ale nejsou tam žádné údaje o odvedené srážkové dani. Jsem si jistá, že tu platit měl, protože jsem neměla podepsané Prohlášení (růžové) a mzda za měsíc nepřesahovala 10 000,-. Pokud daň neplatili a já podám daňové přiznání, nebudu to potom muset doplácet já? Děkuji za odpovědi.