Registrace k dani (VAT) v Nizozemsku

• 18. 3. 2021 15:02

Zdravim.

Rád bych se zeptal.
    Prodávám přírodní produkty a kontaktovali mě prodejci z obchodního portálu WISH, jejichž firma sídlí v USA.

Nabídli mi možnost prodávat na jejich obchodnim kanálu (fungují pouze jako prostředníci, nikoliv prodejci) s možností zboží posílat do jejich Nizozemského skladu, z kterého se bude dále posílat do EU s levným poštovným.

Za tento fullfillment si WISH účtuje určité poplatky - za naskladnění, odeslání zákazníkovi atp.

K tomu je potřeba vyplnit VAT přihlášku k dani v Nizozemsku.
    Rád bych se zeptal - jaký bude můj vztah - zřejmě musím být přihlášen jako plátce daně v Nizozemsku, ale nerozumim

1) proč se musim přihlašovat k platbě dani VAT , pokud v ČR nejsem plátce DPH - to je povinnost v Nizozemí?
    2) jelikož nepředpokládám, že by mé příjmy měli přesahovat mezí částku pro povinnou registraci v zahraničních státech (cca 10000$+), dle mi známých informací budu vystavovat faktury, jakoby byly pro zákazníky ČR.
    3) vzniká pro mě nějaká další povinnost?

Současně bych měl několik dotazů k vyplnění přihlášky k dani v Nizozemí

1) Důvod k registraci
    1b - Chcete se registrovat pro vyplňování "VAT return" ? - zde nevím, jestli ano, protože neznám můj vztah, jestli budu uplatňovat nějakou úlevu, když ani žádnou daň platit nebudu
    - jenže dále je zde varianta pouze registrace ke korporátní dani (jsem OSVČ), tudíž ne, a nebo registrace k odvodu pro zaměstnavatele (pracuji sám)

2) Details of your company
    2k - Webová stránka - když aktuálně tvořim nové, tak nemusim?

5) Business activities
    5a - v kterých odvětvích je vaše firma aktivní ve vaší zemi?
    - toto opíšu z živnostenského rejstříku - co jsem zadával za kategorie?

6)
    Do you sell goods in the Netherlands to private persons?
    - prodávám zboží v nizozemí soukromým osobám? předpokládám, že ano - budu prodávat do všech zemí EU, tedy i nizozemcům

6f ) Do you take your own goods from the Netherlands to another EU country?
    To by znamenalo, že přeposílám ještě z Nizozemí? .. Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).