Bezdůvodné obohacení?

• (neregistrovaný)

19. 3. 2021 7:12

Dobrý den,
    Potřebovala bych právní radu v oblasti exekucí.

V roce 2012 na mě byla uvalena exekuce společně s ručitelem mou matkou. Ta v roce 2015 prošla insolvenčním řízením, ve kterém byla tato exekuce a byla plně vymožena.
    V prosinci minulého roku mi začalo být strháváno z platu na stejnou exekuci. Napsala jsem dopis, že chci zastavit tuto exekuci protože byla v rámci insolvenčního řízení již zcela vymožena. Exekuce byla zastavena.
    A teď nastává ten problém, chtěla jsem po exekutorovi vrátit zpět peníze, které mi poslední tři měsíce strhával, jedná se celkem o částku 14 600,- kč, exekutor mi sdělil, že mi nic nevrátí.

citovaný text: „Pokud však druhá povinná byla osvobozena od hrazení pohledávek ve smyslu ustanovení § 414 InsZ, jste to právě Vy jako první povinná, kdo je povinen hradit náklady exekuce, neboť k plnění jste byly zavázány společně a nerozdílně.
    soudní exekutor zdůrazňuje, že příkazem k úhradě nákladů exekuce rozhodl o nákladech exekuce v paušální výši dle ustanovení § 6 odst.3 a § 13 odst. 1 a 9 vyhlášky č 330/2001 Sb., ve znění účinném ke dni zahájení řízení, navýšených o 21% sazbu daně z přidané hodnoty, neboť exekutor je jejím plátce, v celkové výši 9.135,50 Kč, tedy zcela v souladu s citovaným nálezem Ústavního soudu.“ Konec citovaného textu.

Zajímá mě, jestli mám právo chtít své peníze, které dle mého laického názoru byly strhávány neoprávněně.
    A pak bych se chtěla zeptat, ve sdělení od exekutora mám napsané, že nevymohl tři splátky, ale pouze dvě, mám však přesnou informaci od účetní, že strženo bylo třikrát.

Prosím o radu a pomoc jak tuto situaci vyřešit. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).