"za žádné ze dvou skončených zdaňovacích období"
skončená zdaňovací období jsou 2018 a 2019.
2020 ještě skončené není - pokud se pletu není rozhodující.
2019 je ve všech případech v podmínkách pro bonus.
Buďto jako první, nebo jako druhé.
Dle mne nárok máte. Já ovšem ty penize nerozesílám :)
Pouze jsem si o ně také zažádal.
Na poprvé špatně, příjmy za srovnávací období jsem nastřílel "od oka".
Bystré úřednici která vidí na můj účet ve FÚ se to nezdálo a vyzvala mne k opravě.
Nahlédl jsem tedy do banky a příjmy ve srovnávacím období uvedl přesně. (Ve srovnávaném období mám čistou 0,-)
Laskavá úřednice mojí opravenou, formálně správnou žádost přijala a poposunula ji někam výše ke schválení + převedení peněz na můj bankovní účet.
Zatím nic nepřišlo, nevím jak dlouho ještě vydržím. Už mám docela hlad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2021 16:16
Dobrý den, prosím o radu, pročítám zákon týkající se kompenzačního bonusu, s.r.o. v roce 2019 překročila obrat 180 tisíc, v roce 2020 nikoliv, bude mít nárok (za splnění ostatních podmínek) na kompenzační bonus? Já si myslím, že ano, protože za jednou zd. období částku překročil, ale musím si být jistá. Viz zákon:
"(4) Subjektem kompenzačního bonusu podle odstavce 1 nemůže být dále společník společnosti s ručením omezeným,
a) jejíž obrat podle § 1d odst. 2 zákona o účetnictví za žádné z 2 skončených zdaňovacích období daně z příjmů právnických osob bezprostředně předcházejících bonusovému období nepřekročil částku 180000 Kč, nebo která předpokládá, že její obrat podle § 1d odst. 2 zákona o účetnictví za první dosud neskončené zdaňovací období daně z příjmů právnických osob, po jehož celou délku tato společnost vykonává činnost, nepřekročí částku 120000 Kč.."
Děkuji za vaše názory, Niki