Ano, bude mít nárok dle MPSV od 5.3., bohužel mám také takový případ a také mně přišlo z OSSZ u zaměstnance jako změna na e neschopence a bohužel mi z portálu účetnictví Pohoda napsali, že zpětně nedám do nepřítomností karanténu, když mám v únoru pouze nemoc, prý musím dopočítat ručně příspěvek, což si tedy neumím dost dobře představit, tedy uvidíme, zda bude mít někdo větší štěstí na účetní program a dokáže mi pomoci.
Zrovna teď jsem si přečetla (vedle v liště na Podnikatel z 19.3.: Mimořádný příspěvek...před 1.březnem) a vyplývá, že NEBUDE.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2021 18:24
Dobrý den,
chtěla bych se požádat o radu ohledně příspěvku v době izolace. Zaměstnance je od 23.2.2021 v pracovní neschopnosti (byl pozitivní na Covid) a 23.3.2021 mu byla změněna neschopnost na izolaci. Chtěla bych se zeptat zda bude mít nárok na příspěvek od 5.3.-8.3.2021 nebo nebude mít žádný nárok, protože neschopnost vznikla před 28.2.2021.
Moc děkuji.