to by mě taky zajímalo, hlavně po přečtení tohoto - řeším to samé OSVČ+DOPP nebo HPP + více dohod, ale nikde jsme pořádně nic nevyčetla :(
Mám i zaměstnance, kteří mají více zaměstnavatelů. Jak probíhá testování u nich?
V případě, že máte zaměstnance, kteří jsou zaměstnáni u více zaměstnavatelů, je nejvhodnější, aby pro testování byla využita některá z možností testování u poskytovatelů zdravotních služeb. Takto otestovanému zaměstnanci je umožněno se prokazovat u ostatních zaměstnavatelů potvrzením o absolvování antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, které mu vystaví poskytovatel zdravotních služeb, který testování provedl. Tímto potvrzením se pak zaměstnanec může ve lhůtě 7 dnů od jeho absolvování prokazovat u všech svých zaměstnavatelů.
To máte už nějakou teorii v odkaze?
Znamenalo by to, v těchto případech chodit na testy do nemocnice?
To by asi bylo dost komplikované.... tak často (má to být v dohlednu po 5 dnech..)
Ale teď jsem našla na MZ - Osvč vykonávající "hlavní" činnost
a dále obecně popsáno:
https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/informace-o-koronavirus/pruvodce-testovanim-ve-firmach--259808/
Informace z infolinky (1212):
Pokud je OSVČ zaměstnán na DPČ ve firmě, posuzuje se, zda je na pracovišti té firmy - v tom případě otestuje firma. Mělo by to být platné i pro OSVČ.
Pokud je zaměstnán u více firem, nestačí tento test, musí mít potvrzení od lékaře - či hygieny, že je negativní. Tedy podstoupit testování v hygienické stanici - nemocnici...
A prokazovat se v jednotlivé firmě tímto potvrzením.
to jsem vyčetla na www.samotesty‑covid.cz - v otázkách a odpovědích - odtud nám přišel ten kód, pod kterým budeme posílat pojišťovnám
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2021 9:41
Prosím, máte nějaký odkaz ohledně testování osvč a malé firmy do 9 zaměstnanců?
Nemohu najít aktuální data. I jak by to bylo s osvč, která je v malé firmě zaměstnaná
na DPČ. Kde vlastně testovat?
Děkuji za případné info.