To není, že bych nechtěla odpovědět. Ale teď přesně nevím. Musela bych si to namalovat do Téček. Jako ve škole. Občas to pomáhá. Přemýšlela jsem nad tím, jedním zápisem v interních dokladech k 31.12.2020 přeúčtovat částku odečtených + ale nepřijatých záloh ze závazků do pohledávek. A k 1.1.2021 přeúčtovat zpět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2021 15:51
Dobré odpoledne,
ráda bych Vás poprosila o názor.
Mám nastavený systém automatické fakturace, tzn. do účetního programu se sama vytvoří objednávka na základě objednání na eshopu, k této objednávce se vygeneruje záloha a až je zboží doručeno, vystavuje se faktura s DUZP datem doručení. Někdy se stane, že je nejdříve vystavena faktura a až pak uhrazená záloha (např. kvůli Gopay nebo dobírce). Na konci roku mi pak na účtu 324 100 visí zálohy, ke kterým už je faktura, ale platba je až v roce 2021, měla bych tyto zálohy stornovat a nechat platbu pak na 311? Je to účetně špatně?
Děkuji.