určitě?
Přenechá-li se věc jak stojí a leží (úhrnkem), jdou její vady k tíži nabyvatele. To neplatí, nemá-li věc vlastnost, o níž zcizitel prohlásil, že ji má, nebo již si nabyvatel vymínil.
Možná nic, možná všechno.
https://www.auto.cz/s-pravnickou-o-podvodech-na-motoristy-nepoctivci-casto-zkouseji-co-jim-projde-137763
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2021 8:52
Dobrý den zakoupil jsem obytný vůz 16.3 , kdy ve smlouvě je uvedeno cit. ... že se jedná o vozidlo za dobu užívání opotřebovaný. Vozidlo je prodáváno tak, jak stojí a leží. Není-li dohodnuto jinak, přechází na kupujícího nebezpečí nahodilé zkázy a nahodilého zhoršení předmětu koupě. Konec citace.
Nyní když se udělalo hezky je v obytný vůz cítit, v době koupě byl předpokládám vyvětraný. Zdroj zápachu jsem odhalil v nástavbě pro spaní nad kabinou po sundání polstrování a dalších vrstev. Celá tato část nad kabinou- výdřeva - je mokrá a shnilá na prach, napadená plísněmi ,pobíhají v ní mravenci a ještě nějaký hmyz. Konstrukce je napojená na obytnou část,tu už jsem nerozdělával, abych zjistil zda je napadena také. Mám vůbec nějaký nárok tuto vadu reklamovat s tím jak je postavena smlouva? Nebyl jsem na ni upozorněn, ani nebyla odhalitelná prohlídkou. Děkuji Josef