Kdo Vám zaručí, že těch 300 000,- opravdu dostanete ??!!
Prodáváme, kupujeme přes advokáta - takže peníze jdou do "advokátní úschovny"
a až je se splaceno, tak se provádí zápis do katastru atd. a tím pádem nemovitost je naše až ji úplně celou zaplatíme a přepíšeme na katastru.
Takže splácet bude např. 10 let ?!!!
V dnešní době - no jste odvážný
Také tomu tak rozumím.
Tazatel-prodávající má nemovitost, postupně bude mít peníze....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2021 8:39
Zdravim měl bych jeden dotaz, prodávám nemovitost za 300 000,- a ve smlouvě mám že až dostanu kupní cenu na účet ,tak to vložím na katastr nemovitostí. Dohodli jsme se ze mi bude kupující posílat penize nahodile, neví proste kdy a kolik mi pošle, ale termín, kdy musí být na účtu 300 000 je 15.6, když to tam nebude, tak od smlouvy odstoupím Je to takhle účetně v pořádku, když není jasné specifikováno kolik a kdy mi přijde, můžou mi to poslat třeba na 10 x? Jde mi o to abych pak neměl problém s finančním úřadem ohledně přichozích plateb, když v kupní ceně je 300 000,- a není tam specifikováno, kdy a kolik mi přijde, protože kupující přesně neví, kdy a kolik tam bude posílát.
Díky