Státnice budou platné, i když je budete skládat v době nemoci. O ukončení DPN rozhoduje lékař na základě zdravotního stavu a ne podle toho jak se to komu hodí. Pokud Vám vypsal DPN kvůli rizikovému těhotenství, jistě k tomu byl závažný důvod.
Nejjednodušší řešení je požádat lékaře o změnu doby vycházek.
Nebojte, nejste v tom sama, mám to stejně, akorát já mám do konce května neomezené vycházky. Držím palce ať to vyjde se školou i s miminkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2021 10:26
Dobrý den,
v květnu mě čekají doktorské státnice. Vzhledem k povaze PhD studia jsem zároveň byla zaměstnaná mimo univerzitu. Od začátku dubna jsem však kvůli zdravotním rizikům v pracovní neschopnosti (rizikové těhotenství).
Chtěla bych se proto zeptat, zda je i přes vystavenou neschopenku možná účast na státnicích? Budou státnice platné? Co vše je pro to potřeba zařídit - skládání zkoušky pouze v době povolených vycházek (nyní mám vycházky již nahlášené, lze je případně krátkodobě změnit?)? Nebo je nutné neschopenku ukončit a následně na ni znovu nastoupit (to mi přijde zvláštní kvůli tomu, že by pak musel zaměstnavatel znovu 14 dní vyplácet pokrácenou mzdu).
Předem děkuji za opověď.