Kde musí být podpis zaměstnance, tam musíte předávat doklad "papírově" (poštou, naskenované datovou schránkou zaměstnavatele,..). Soubor xml. budete podávat přílohu za zaměstnavatele. Většinou poznáte, zda lze podat soubor xml. podle toho, zda nabízí na ePortálu ČSSZ u daného tiskopisu poslání v xml.
Jen PS, nemusíte odpovídat. Máte od zaměstnance také žádost o čerpání rodičovské dovolené?
Moc děkuji. Od zaměstnance nemám žádost o čerpání rodičovské dovolené. Jsem v tom nějak ztracená, zkouším pročítat diskuze a právě jsem na to narazila. Můžete mi prosím napsat ještě co je potřeba? Pak jsem četla, že se to hlásí kódama M a U? Na zdravotní pojišťovnu jsem volala, paní ale vůbec nevěděla. Děkuji za ochotu mi poradit.
To záleží právě na tom, zda měl rodičovskou dovolenou nebo neplacené volno.
https://www.vzp.cz/o-nas/tiskove-centrum/otazky-tydne/zdravotni-pojisteni-a-otcovska-dovolena
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 4. 2021 10:08
Dobrý den,
může mi prosím poradit, jelikož řeším poprvé, žádost o dávku otcovské péče se zasílá na OSSZ za zaměstnance v XML jako příloha k žádosti? Mám tady vyplněnou žádost od zaměstnance vyplněnou v PDF. Mohu porosit o radu vás zkušených?
Moc děkuji.