Exekuce a RZ

• (neregistrovaný)

12. 4. 2021 8:18

Dobrý den . Prosím o Váš názor. Zaměstnanec má několik exekuci na srážku ze mzdy. Přišly i ex. příkazy - přikázání jiné pohledávky. Co s nimi vím. Ale v jednom usnesení z jiné exekuce která na konci dlouhého seznamu exekucí - usnesení se týká změny nového zaměstnavatele je uvedeno nařízená exekuce srážkami ze mzdy se vztahuje i na dosud nevyplacené nároky povinného na výplatu vratitelného přeplatku na dani z příjmu fyzických osob po ročním zúčtování daně DPFO a pohledávky vzniklé z identického právního důvodu v budoucnu, které jsou rovněž součástí čisté mzdy. Docela i to zamotalo hlavu. S exekucemi nemám moc zkušeností. Jediný ex. příkaz který mám je na srážku ze mzdy a to ještě na předchozího zaměstnavatele. Nic o přeplatku. Mám za to, že dle tohoto usnesení bych mu to zaslat neměla. Usnesení je vydáno 3.10.2020. Moc Vás prosím o radu. Přeplatek má cca 10 tis. Zatím deponováno. Akorát nevím, kterému exekutorovi zaslat. A co vubec stím. Jesti si mám od exekutora vyžádat ex. příkaz kde je zveden i přeplatek z RZ. děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).