Kde jste hledala? Obchodní rejstřík? Notářské zápisy? Účetnictví minulých období?
A můžu mít ještě jeden dotaz prosím?
Dostala jsem ještě jednu společnost, která je úplně nová. Vznikla 10.12.2020 a my jim teď budeme zavírat rok a posílat přiznání. Tam mám zaúčtováno 701/411 základní kapitál a hází mi to chybu že nesouhlasí aktiva a pasiva. Co s tím prosím?
Nic jiného v té společnosti zatím účtované není a nebude v roce 2020.
Kája
A vy fakt jste účetní, něco o podvojnosti účetních zápisů víte ? 701 jen jen účet pro otevření účetních knih, ten pasivní účet 411 musí mít protiúčet v aktivech... a firma bez základního kapitálu mohla platně existovat ? ( vklady společníků do ZK musí být splaceny ve lhůtě uvedené ve společenské smlouvě nejpozději do 5 let od vzniku společnosti nebo od převzetí vkladové povinnosti za trvání společnosti )... tak být vámi dám od toho ruce pryč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 4. 2021 12:08
Dobrý den,
mám dotaz. Převzali jsme společnost, která existuje od roku 2005 a teď musím zaúčtovat základní kapitál. Jak byste to prosím zaúčtovali?
Normálně v Interním dokladu na 701/411 k 1.1.?
Účtuji v systému Pohoda.
Předem díky za pomoc
Kája