Domnívám se, že se bude posuzovat jako 2 nemoci. Zaměstnavatel bude znovu platit náhradu mzdy za prvních 14 dní izolace, zaměstnanci bude náležet bonus 370,-Kč za každý kalendářní den po dobu prvních 14 dnů izolace (max. do 90% průměrného výdělku) a náhradu můžete uplatnit prostřednictvím antiviru A. Ale počkejte ještě na názory ostatních. Já jsem měla opačný případ, kdy nejdřív byla izolace a pak běžná nemoc a náhrada se platila 2x.
Dobrý den, paní Jasná, já to tak taky udělala, ale volala paní z OSSZ, nebyla si tedy 100% jistá, ale řekla mi, že je to navazující. Připadá mi to jako nesmysl, ale nemůžu najít nic, čím bych jí to 100% podložila. Já měla jen karanténu, na to navazující izolaci a tam je od 1.3. změna, že je to navazující, i když loni to bylo jinak. Děkuji za reakci.
Já jsem teď sama prodělávala 6 týdnů covid, tak jsem nesledovala legislativu, takže to co jsem vám napsala, je jen můj názor. Vycházela jsem z případu, který jsem musela řešit, ale jak už jsem psala, byl to opačný případ.
Z naší OSSZ mi právě včera volala paní, co nás má na starosti, že si myslí, že by to měla být navazující PN a že nemá nárok na izolačku. Řekla jsem jí, že to ještě prověřím a dnes jí psala email, aby mi dala odkaz na to, z čeho tak usuzuje. Vy jste to tak řešili teď za březen po změně od 1.3.?
Mela jsem totožný případ a dala jsem správně navazující. Neboť v obou případěch se jednalo o klasickou nemoc. Nyní pozor: dva dny! po ukončení druhé DPN a odeslání HZUPN přišla do datovky změna, že se jednalo v druhém případě o izolaci. Než jsem to stačila "pobrat", volala paní ze sociálky, že jsou to dvě různé sociální události, čili v druhém případě takéž náhrada plus příspěvek - izolačka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 4. 2021 6:03
Dobrý den, zkusím ještě tady poprosit o radu. Zaměstnanec byl nemocný od 14.2.2021-11.3.2021 (byl na operaci).
Od 12.3. má další PN – izolaci.
Budu posuzovat jako dvě PN a vyplácet od 12.3. bude nemocenskou zaměstnavatel? Děkuji za Vaše zkušenosti, řeším od včera a nikde se nemůžu dopátrat přesné odpovědi.