Daňové prohlášení jste si měla vyžádat k podpisu sama - při nástupu a pak každoročně do 15. února (nebo si ho sama vytisknout, vyplnit, podepsat a předat). Bez podepsaného prohlášení byla mzda daněna zálohovou daní (nebo možná někdy i srážkovou, pokud byla hrubá mzda do určitého nízkého limitu) a byla jste povinna podávat daňové přiznání. Ale hlavně Vám bez daňového prohlášení neuplatňoval slevu, kterou jste ale mohla uplatnit v tom přiznání a dostat daňové zálohy zcela nebo zčásti vrácené.
Ale vážně jsem se setkala i s tím, že zaměstnanci daňové prohlášení nikdy nepodepisovali, protože to podčmárnul zaměstnavatel za ně a uplatňoval jim slevu.
Zeptejte se, zda eviduje Vaše podepsané daňové prohlášení.
No a s výplatní páskou je to podezřelé. Vyžádejte si je nebo požádejte, ať Vám rovnou vytiskne mzdové listy za ty roky a můžete si zkontrolovat daně. A pak se uvidí, co dělat dál. Radši si ověřte, zda Vás vůbec přihlásil na sociálce a na zdravotní pojišťovně. ELDP jste každý rok dostala?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
24. 6. 2021 15:57
Dobrý den, pracuji 4 roky na HPP. Zaměstnavatel mi za celou dobu nedal podepsat papír na daně. A výplatní pásku jsem také za celou dobu neviděla. Jak to řešit? Děkuji