Mam povinnost vystavit daňový doklad ke každé objednávce bez ohledu na viz výše a odvest DPH nebo pouze z tech opravdu uhrazenych? Cetka jsem ze daňovy doklad se vystavuje k uskutečněnému plnění tzn. co nastane dříve, pripsanim platby na úcet nebo převzetím zboží takže to chápu tak ze pokud objednavku neprevzal nebo nrzapkatil tak k plnění nedoslo a danovy doklad k obj. nevystavuju a tedy ani neodvadim DPH?
Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 7. 2021 10:58
Dobry den, začla jsem v době covidu provozovat eshop a pokud zákazník nepřevezme zboží (byť mám uvedeno ve VOP že je povinen převzít) nebo neuhradí převodem objednávku, nevystavuji fakturu-daňovy doklad k této objednávce. Jenže přemyslim jestli postupuji spravně, když v VOP mam uvedeno ze je objednávka závazná?
Neměla bych vystavovat FA-daňový doklad rovnou na všechny objednávky ať už převezmou, zaplatí nebo ne?
Děkuji za objasnění.