Paní Jasná, moc děkuji. Zaměstnanec chodil kvůli vyřízení předčasného důchodu na sociálku často a pracovnice chtěla, aby přinesl ELDP osobně. Elektronicky jsme ho nezasílali, abychom v tom nedělali zmatek. Teď řeším, jestli ho mám dodatečně ještě poslat, protože v POHODĚ ho mám teď vlastně ve stavu před odevzdáním, tak to vypadá, jako bychom ho neodevzdali. Vlastně jsem si jen nechala převzetí papírové formy a přislíbení předání OSSZ podepsat od zaměstnance. ELDP od 1.7. do 13.9. samozřejmě vystavím a elektronicky odešlu. Poslal byste prosím ten původní ELDP také dodatečně elektronicky?
Děkuji JIv
Sice nejsem paní Jasná, ale být vámi, zkusím prostě zavolat na příslušnou OSSZ člověku, který má na starosti ELDP a domluvit se přímo s ní(m).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 9. 2021 12:58
Dobrý den,
prosím o radu.
Zaměstnanec skončil 13.9. PP a ode dneška je v důchodu. V červenci chtěla OSSZ po zaměstnanci, abychom mu vystavili ELDP k 30.6., aby mohli do důchodu započítat příjmy. ELDP jsme vystavili a dali zaměstnanci, který ho v papírové formě odevzdal, jak po něm pracovnice sociálky požadovala. Nyní tedy vystavím nový ELDP od 1.7. do 13.9.? Mám raději poslat sociálce přes DS i ten vystavený k 30.6.?
Moc děkuji JIv