Nevedel a nezeptal - vse casove souviselo s nastupem covidu do CR, kdy jsem byl firmou donucen prejit pouze na zkraceny uvazek na dobu nekolika mesicu, a tedy jsem predpokladal, ze castka nejak souvisi bud s vypoctem pomerne mzdy vzhledem ke zkracenemu uvazku nebo s programem Antivirus - financni podporou, poskytovanou vladou. pro firmy.
ZP § 331
Vrácení neprávem vyplacených částek může zaměstnavatel na zaměstnanci požadovat, jen jestliže zaměstnanec věděl nebo musel z okolností předpokládat, že jde o částky nesprávně určené nebo omylem vyplacené, a to do 3 let ode dne jejich výplaty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 9. 2021 12:17
Dobrý den,
zaměstnavatel mi po dobu cca 1,5 roku vyplácel vyšší mzdu, než obvykle. Nyní chce tento přeplatek vrátit. Na výplatní pásce jsem měl hrubou mzdu uvedenou správně, a v další kolonce byla částka, která mi byla placena každý měsíc navíc. Má cenu se vůbec nějak bránit nebo mám přistoupit na vrácení formou splátek? Celkově se jedná o nemalou částku v řádu desítek tisíc Kč. Děkuji, Jenda.