A zaměstnavatele jste nepožádala o provedení ročního zúčtování daní? Těžko říci, jestli nějaký přeplatek vznikl, na to bychom potřebovali znát přesná čísla. Ale můžete požádat zaměstnavatele o vystavení Potvrzení o zdanitelných příjmech a podat daňové přiznání za r. 2018 a 2019.
Lze to spočítat všeobecně, plat je takový průměrný. Leden-září okolo 30.000 hrubého u zaměstnavatele A, říjen jsem nastoupila do zaměstnání B s cca 40.000 hrubého, ale odešla po 14 dnech do té nezaměstananosti (do března roku 2019), poté plat u zaměstnavatele C opět cca 30.000 hrubého do konce roku 2019.
To Potvrzení o zdanitelných příjmech je potřeba žádat u všech 3 zaměstnavatelů asi, že?
A je určitě ještě čas, kdesi jsem četla, že to jde 3 roky zpětně, to znamená tedy do konce tohoto roku pro ten rok 2018? A do konce příštího roku za rok 2019? Každopádně bych to podala i letos za ten 2019, to je jasné :)
Podívejte se na výplatní lístky , jestli vám byla sražena nějaká daň. Neuvádíte , jestli jste např. uplatńovala daňové zvýhodnění na děti atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 10. 2021 12:28
Hezký den, v roce 2018 jsem byla od října do prosince nezaměstnaná (leden až září jsem zaměstnaná byla), a dále nezaměstnanost trvala až do března roku 2019 (od března jsem nastoupila do nového zaměstnání). Včera jsem se dozvěděla, že jsem si mohla podat za tyto roky daňové přiznání a údajně získat nějaký přeplatek při uplatnění slevy na dani. Je to tak, příp. je možné podat přiznání ještě zpětně, příp. do kdy?
Děkuji,
Jana