Daňové zvýhodnění na dítě VŠ v evidenci ÚP

• (neregistrovaný)

4. 10. 2021 10:24

Dobrý den,
    dcera řádně ukončila studium na VŠ dne 9.6.2021 a od 11.6. 2021 - 31.07. 2021 byla v evidenci ÚP a se mnou ve společné domácnosti. Pracovní poměr uzavřela od 1.8.2021. Na daňové zvýhodnění mám nárok i za měsíc 7/2021 ? Našel jsem, že jako student SŠ nesmí být v evidenci ÚP pro nárok na slevu, ale zda to platí i pro studenta VŠ nevím.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 10. 2021 10:58

xy (neregistrovaný)

nejde o evidenci ÚP, ale o to, že po ukončení školy již není vyživovaným dítětem.

• 4. 10. 2021 11:44

Líba (neregistrovaný)

Nejde o evidenci na ÚP, ale o nárok na podporu v nezaměstnanosti. Některé děti si při studiu vydělávaly v pojištěném zaměstnání a mají v posledních dvou letech 12 pojištěných měsíců, ale většine ne, takže po státnicích na podporu nárok nemají. Měla dcera nárok na podporu? Pokud ne, můžete si daňové zvýhodnění uplatnit i za červenec.

"§ 14 (2) Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje také....

b) ... a dále kalendářní měsíc následující po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, pokud dítě nevykonává po celý tento měsíc výdělečnou činnost podle § 10 ani nemá po celý kalendářní měsíc nárok na podporu v nezaměstnanosti... "

• 4. 10. 2021 12:16

zahradník (neregistrovaný)

Dobrý den,
      to jsem myslel, ale nenapsal, že neměla příjem, který by zakládal účast na pojištění.
      Děkuji

• 4. 10. 2021 13:31

katka2 (neregistrovaný)

A nárok na podporu měla?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).