Nejde o evidenci na ÚP, ale o nárok na podporu v nezaměstnanosti. Některé děti si při studiu vydělávaly v pojištěném zaměstnání a mají v posledních dvou letech 12 pojištěných měsíců, ale většine ne, takže po státnicích na podporu nárok nemají. Měla dcera nárok na podporu? Pokud ne, můžete si daňové zvýhodnění uplatnit i za červenec.
"§ 14 (2) Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje také....
b) ... a dále kalendářní měsíc následující po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, pokud dítě nevykonává po celý tento měsíc výdělečnou činnost podle § 10 ani nemá po celý kalendářní měsíc nárok na podporu v nezaměstnanosti... "
Dobrý den,
to jsem myslel, ale nenapsal, že neměla příjem, který by zakládal účast na pojištění.
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 10. 2021 10:24
Dobrý den,
dcera řádně ukončila studium na VŠ dne 9.6.2021 a od 11.6. 2021 - 31.07. 2021 byla v evidenci ÚP a se mnou ve společné domácnosti. Pracovní poměr uzavřela od 1.8.2021. Na daňové zvýhodnění mám nárok i za měsíc 7/2021 ? Našel jsem, že jako student SŠ nesmí být v evidenci ÚP pro nárok na slevu, ale zda to platí i pro studenta VŠ nevím.
Děkuji