O tom, co se stalo, píšete žalostně málo informací.
Nevíme, jaké % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů vaše konopí obsahuje, čemu se chcete bránit, zda vás Policie ČR vyšetřuje z podezření ze spáchání trestného činu, popřípadě jakého, za jakým účelem konopí pěstujete, jak s ním nakládáte apod.
Za mě - asi jsem nenabyla dojmu, že se jedná o 1 rostlinu, V každém případě množství není rozhodující, v trestním zákoníku zůstal obecný pojem "větší než malé množství", ale dřívější počet 5 už v této souvislosti po zásahu Ústavního soudu neplatí a naplnění tohoto pojmu závisí na posouzení všech okolností v souhrnu i jednotlivě.
Ptáte-li se na obranu, tak se samozřejmě můžete bránit i dekorací, proč ne. Zda byla naplněna skutková podstata trestného činu, vám musí Policie prokázat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 10. 2021 14:13
Dobrý den ze zahrady mi byla ukradená jedna rostlina marihuany. Zloděje jsem potkal vyhrožoval že máa pistoli tak jsem zavolala policajty ať ti ho našli s tou kytkou tak jsem po pravdě řekl že je moje že mi ukradl.
Mohu se bránit třeba tvrzením že tam byla pouze jako dekorace bez mého úmyslu jí sklízet nebo něčím jiným děkuji krásný den