Dobrý den, já tento SW používám jak pro DE, tak pro podvojné účetnictví. Vybrala jsem di proto, že do něj mohu importovat z jakýchkoliv CSV souborů. Mám firmy s eShopy a dostávám od nich vystavené faktury v csv. Myslím, že za tu cenu je to dobrý program. Jen se to chce s ním naučit pracovat. Ostatně, to se všemi. Každému vyhovuje něco jiného. Jen bych moc nedoporučila na mzdy - myslím větší množství zaměstnanců. Sice je v něm mzdy také dělám, ale u žádného klienta nemám moc zaměstnanců. Dokáži si tedy ohlídat co potřebuji.
Docela jste mě potěšila, že Vám vyhovuje. Já mám prostě pocit, že jde o soustavu excelových buněk, kam je možné zapisovat a přepisovat (bohužel nechtěně), často nesedí zaúčtování základu a DPH s tím, co je uvedeno v záhlaví, a úplně nesmyslné je účtování záloh a d.d. k zálohám. Také to dost často vyžaduje vypnutí z programu a následnou opravu dat. To že jim tabulky nesedí a zhroutí se je asi normální, protože na to mají vytvořené dva opraváře dat.
Tak toto je to nejproblematičtější a nemají to podle mne vůbec vyřešené.
Zálohy na fakturách umí odčítat, ale vůbec se jim to nepromítne do zaúčtování. Když to na dokladu zaúčtuji ručně, tak to dává hlášku. D.d. k záloze chtějí účtovat přímo v bance. Nejen že mi to připadne jako blbost, ale pokud takový doklad chcete nárokovat nebo zúčtovat až v následujícím účetním roce, tak nemůžete, protože bankovní doklady se samozřejmě nepřenesly.
Mám na to svůj postup, ale záloh mám málo, tak si to hlídám a nespoléhám se na SW.
Napíšu později, je to na dlouho. Třeba se někdo ozve se snadným řešením.
Dobrý den, pracuji ve Stereu víc jak 10 let - zatím jenom v daňové evidenci - a jsem s ním spokojená, pravidelné aktualizace, výkazy daně, DPH. KH, SH a teď i OSS bez problémů. Bojím se převodu na podvojné účetnictví, abych na něco nezapomněla - záleží hlavně na prvotním zadání parametrů firmy a účtového rozvrhu a s tím bych asi potřebovala poradit. Díky moc za každou nabídnutou pomoc.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 11. 2021 9:12
Dobrý den, mám prosbu - používáte někdo podvojné účetnictví Kastner STEREO - od nového roku musím převádět daňovou evidenci na podvojné účetnictví a občas bych potřebovala určitě poradit, hlavně v začátcích.... moc děkuji za případnou pomoc