Dobrý den, snad se ozve někdo zkušenější, ale podle mě by to neměl být problém. Režim organizace bude 40hodinový, ale ti zaměstnanci, jichž se to týká, budou mít prostě kratší pracovní dobu. Jen si to musíte správně nastavit, abyste správně počítala například hodiny dovolené. Ideální by bylo mít týdně stanoveno, kolik který den má který zaměstnanec odpracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 12. 2021 13:29
Dobrý den.Moc prosím o radu.
Jsem mzdová účetní.V naší firmě jsme doposud měli pracovní dobu 37,5 hod. týdně = 7,5 hod. denně.
Od příštího roku vedení prodloužilo dobu na 40 hod. týdně = 8 denně.Jenže narazili na to,
že většina zaměstnanců dojíždí z okolních vesnic busem,a že by neměli spoj z práce.
Takže by prac. doba byla ve dvou dnech v týdnu jinak než v ostatních.Jenže, po sečetení hodin to dělá 39,5 hod týdně = 7,9 hod. denně.Já tvrdím,že to takhle není možné, že počet hodin musí dělat 37,5 40 .......Chtějí po mně vysvětlení.Může mi prosím někdo poradit?
Omlouvám se,ale tuto práci nedělám dlouho a v tomto případě jsem úplně bezradná.Moc děkuji Jana