Pachtovní smlouva - mohou mi vrátit jiný pozemek?

• (neregistrovaný)

13. 12. 2021 8:14

Dobrý den, potřebuji poradit,
    v nové pachtovní smlouvě mám odstavec, kde se píše že: "..jako vlastník pozemků souhlasím s možností uživatelské směny pozemků v rámci směny pozemků mezi pachtýři..."
    a dále je tam odstavec: "...propachtovatel se zavazuje v případě, že propachtované pozemky budou zahrnuty do pozemkových úprav, prováděných del zvláštních předpisů, uzavřít na výzvu pachtýře novou pachtovní smlouvu, jejímž předmětem budou pozemky, které propachtovateli zůstaly ve vlastnictví nebo které nabyl do svého vlastnictví po schvélení pozemkových úprav.."
    Nerad bych, aby mi po skončení pachtovní smlouvy byly navráceny jiné pozemky, než které jsem na jejím začátku propachtoval....
    (mimochodem, je běžné, že se smlouva uzavírá na dobu neurčitou, s výpovědní lhůtou 10let ?? Pro zemědělce by myslím bohatě stačila smlouva na dobu určitou (klidně 10 let) ale s možností výpovědní lhůty 2 roky, k datu např. září/říjen ?)
    Děkuji..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 12. 2021 10:15

evaa (neregistrovaný)

V nové smlouvě bude to co si odsouhlasíte. Je na Vás , jako vlastník, s čím budete souhlasit a s čím ne.
      Jsem zemědělec a výpovědní lhůtu 10let nemáme nikde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).