Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 12. 2021 8:14
Dobrý den, potřebuji poradit,
v nové pachtovní smlouvě mám odstavec, kde se píše že: "..jako vlastník pozemků souhlasím s možností uživatelské směny pozemků v rámci směny pozemků mezi pachtýři..."
a dále je tam odstavec: "...propachtovatel se zavazuje v případě, že propachtované pozemky budou zahrnuty do pozemkových úprav, prováděných del zvláštních předpisů, uzavřít na výzvu pachtýře novou pachtovní smlouvu, jejímž předmětem budou pozemky, které propachtovateli zůstaly ve vlastnictví nebo které nabyl do svého vlastnictví po schvélení pozemkových úprav.."
Nerad bych, aby mi po skončení pachtovní smlouvy byly navráceny jiné pozemky, než které jsem na jejím začátku propachtoval....
(mimochodem, je běžné, že se smlouva uzavírá na dobu neurčitou, s výpovědní lhůtou 10let ?? Pro zemědělce by myslím bohatě stačila smlouva na dobu určitou (klidně 10 let) ale s možností výpovědní lhůty 2 roky, k datu např. září/říjen ?)
Děkuji..