Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 12. 2021 4:05
Dobrý den, před pár měsíci jsem se se synem nastěhovala do residence která měla být pro mě se synem novým začátkem. Ovšem po pár měsících si má notorická sousedka vymyslela báchorky a nakonec s majitelem na mě zavolali soc. pracovníci které si krásné přibarvili a to třeba např. Asi měsíc po tom co jsme se nastěhoval za mnou přišel že si nepřeje v objektu cizi osoby , já se snažila mu vyhovět a scházela se když už nedaleko plotu. Nevím jak a podle čeho on si řekl teda paní soc.pracovnici že tam chodím prodávat drogy , poté mě po dlouhém přemlouvání dovolil jednu blízkou přítelkyni že za mnou v denních hodinách může chodit ovšem ale musí změnit styl oblékání . Následovalo to že sem pomohla své tetě když byla v nemocnici a vzala si jejího pejska domu ( sem si jistá že ani štěkání ani nějaké močení v objektu a podobně se nestalo) ale pan majitel mi napsal že pes musí do večera opustit objekt a že ostatní lidé kteří tam bydlí plati za pejska 1000kc a to ještě nesmí k tomu být bojové plemeno. Bohužel pro něj nebo spíš pro mě ,sousedka hned naproti bojové plemeno má a o placení za něj ani zmínku neslyšela . Po návštěvě a kontrole soc. pracovnice kdy uviděla že je vše tak jako by snad mělo mě pan majitel navštívil a já mezi řečí řekla že si asi brzo najdu něco jiného. Pan majitel se toho chytl a hned mi chtěl dávat podepsat papír o ukončení smlouvy k podepsání proti kterému sem se bránila protože chtěl abych ukončila smlouvu a přišla tak o polovinu měsíce zaplacenou. Pan majitel začal tlačit na pilu a já se rozhodla mu říct že to budu řešit právní a sociální cestou. Následující 24 hodin 3 změnil datum vystěhování a protože jsem neodpovídala a on cítil že to myslím vážně nakonec se rozhodl že můžu residenci dál užívat jak dlouho budu chtít. Já ale cítila že už mi tam není moc dobře tak se začala starat o paní která je už bohužel jen na lůžku a potřebuje krmit přebalovací atd. Jako takoví prividelek a zároveň pomoc dostat se z residence. Vše bylo už fajn ale přišla sem s pani