V ročním zúčtování nebo samostatném Přiznání vám bude vrácena pouze částka, ,která Vám za dobu práce byla sražena a nic víc. Jen kolik bylo na fú odvedeno. Nepředpokládám, že Vám za 3 měsíce práce byla sražena daň přesahující 27.840 Kč. Další slevy, co jste uváděla, jsou Vám k ničemu, nikde neuplatníte. Teoreticky můžete uplatnit daňové zvýhodnění na dítě, ale pravděpodobně nedosáhnete na potřebný příjem pro uplatnění.
Paní Katko, děkuji za opravu. Při čtení všech odpovědí jsem se ztratila. Ještě mě to pořád vyhazuje ze zdejší "registrace" a registruji se pořád dokola. Snad se konečně teď už odešle hned napoprvé.
Vymodelovala jsem si příjem, do kterého činí maximální roční daň 27.840 Kč, aby se vrátila daň celá a nebyla potřeba uplatnění položek snižujících základ daně. Je to 185.600 Kč, což na 9 měsíců je průměrně 20.622 Kč měsíčně. Pokud byl roční příjem vyšší, tak se uplatnění úroků a penzijka vyplatí. Vy to samozřejmě dobře víte, ale odepisuji a vysvětluji to tázající se paní. Ještě jednou děkuji a zdravím Lindnerová
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 1. 2022 11:24
Dobrý den,prosím o radu ohledně DP.
Od ledna do září jsem pracovala a od 1.10.2021 jsem na PPM.
Dělám si daňové přiznání a nevím si rady, zda se nějak zohledňují ty 3 měsíce v rámci vyplňování DP( nějaká sleva)?Případně jaký řádek vyplnit.Děkuji