Kompenzační bonus

• 18. 1. 2022 8:24

Podala jsem žádost o kompenzák, jsem služba, poskytuji konzultační služby v osobním rozvoji a koučink. Bylo mi zamítnuto s tím, že jsem povolená služba. Podala jsem vysvětlení, že klienti nemohou mít resp, smrkají, pláčou, meditačně dýchají a tak jsem byla přesvědčena i klienti, že zde platí O-N, tedy, že kromě poklesu obratu je tato podmínka splněna. Teď mám údajně na výběr - buď podat zpětvzetí nebo se mnou zahájí správní řízení k odstranění nedostatků. Podle kterého zákona mi nesdělí, prý nemají povinnost, údajně prostě moje služba nemusí mít O-N. Jak to mají klienti nebo já vědět, když vláda vyhlásí, že do služeb jen s O-N, a jen hloubkovým googlením zjistíte, že možná ne? Jak byste postupovali? Zpětvzetí nebo nechali otevřít správní řízení? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2022 12:20

vladík

Oni to teď hromadně takto odmítají, musíte doložit, že vůbec a jak byla vaše konkrétní činnost významně dotčena opatřeními uvedenými v §1 Zákona 519/2021 Sb.o kompenzačním bonusu. To je rozdíl od předchozího vyplácení KB. Bez problémů projde kadeřnice, taxislužba, restaurace, hostinská činnost ... problémy mají např. truhláři, účetní, lektorská činnost a překvapivě i cateringová služba.

• 18. 1. 2022 12:37

without nickname

§ 1 zákona č. 519/2021 Sb. obsahuje dva důvody poskytování KB, a to hospodářské následky související s ohrožením zdraví v souvislosti se vznikem a rozšířením onemocnění COVID-19 (zjednodušeně) nebo s krizovými, mimořádnými nebo ochrannými opatřeními
      přijatými z důvodu tohoto ohrožení. To, co píšete Vy, je až druhá část věty.
      Toto ustanovení se až tak neliší od znění § 1 zákona č. 159/2020 Sb., také zde jsou dva důvody. Proto můj dotaz na to, jak tazatelka svoji žádost zdůvodnila.

• 18. 1. 2022 14:38

poradna@janakocendova.cz

Doplnila jsem své podání o informaci, že ačkoliv poskytuji osobní konzultace, tato činnost dle mého názoru byla dotčena O-N - vzhledem k nemožnosti mít resp, meditační dýchání atd. Z toho titulu mi výrazně poklesly tržby. V druhém kole chtěli vidět DE, což jsem také zaslala. Dle telefonického vyjádření, sice pokles ano, ale nemusí být dle garanta O-N, tudíž nesplněná podmínka. Dát zpětvzetí nebo se můžu odvolat po něčím po otevření správního řízení? Děkuji

• 18. 1. 2022 16:48

mrzahradnik.mojeid.cz

Také mi zamítli kompenzační bonus ,s tím, že moje činnost rozhodně nemohla být omezena. Tak jsem jim sdělil, aby moje ušetřené peníze použily na navýšení platů ústavních činitelů nebo aby si je strčili do pr..
      A že já tedy půjdu se zaregistrovat na pracovní úřad.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).