Oni to teď hromadně takto odmítají, musíte doložit, že vůbec a jak byla vaše konkrétní činnost významně dotčena opatřeními uvedenými v §1 Zákona 519/2021 Sb.o kompenzačním bonusu. To je rozdíl od předchozího vyplácení KB. Bez problémů projde kadeřnice, taxislužba, restaurace, hostinská činnost ... problémy mají např. truhláři, účetní, lektorská činnost a překvapivě i cateringová služba.
§ 1 zákona č. 519/2021 Sb. obsahuje dva důvody poskytování KB, a to hospodářské následky související s ohrožením zdraví v souvislosti se vznikem a rozšířením onemocnění COVID-19 (zjednodušeně) nebo s krizovými, mimořádnými nebo ochrannými opatřeními
přijatými z důvodu tohoto ohrožení. To, co píšete Vy, je až druhá část věty.
Toto ustanovení se až tak neliší od znění § 1 zákona č. 159/2020 Sb., také zde jsou dva důvody. Proto můj dotaz na to, jak tazatelka svoji žádost zdůvodnila.
Doplnila jsem své podání o informaci, že ačkoliv poskytuji osobní konzultace, tato činnost dle mého názoru byla dotčena O-N - vzhledem k nemožnosti mít resp, meditační dýchání atd. Z toho titulu mi výrazně poklesly tržby. V druhém kole chtěli vidět DE, což jsem také zaslala. Dle telefonického vyjádření, sice pokles ano, ale nemusí být dle garanta O-N, tudíž nesplněná podmínka. Dát zpětvzetí nebo se můžu odvolat po něčím po otevření správního řízení? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 1. 2022 8:24
Podala jsem žádost o kompenzák, jsem služba, poskytuji konzultační služby v osobním rozvoji a koučink. Bylo mi zamítnuto s tím, že jsem povolená služba. Podala jsem vysvětlení, že klienti nemohou mít resp, smrkají, pláčou, meditačně dýchají a tak jsem byla přesvědčena i klienti, že zde platí O-N, tedy, že kromě poklesu obratu je tato podmínka splněna. Teď mám údajně na výběr - buď podat zpětvzetí nebo se mnou zahájí správní řízení k odstranění nedostatků. Podle kterého zákona mi nesdělí, prý nemají povinnost, údajně prostě moje služba nemusí mít O-N. Jak to mají klienti nebo já vědět, když vláda vyhlásí, že do služeb jen s O-N, a jen hloubkovým googlením zjistíte, že možná ne? Jak byste postupovali? Zpětvzetí nebo nechali otevřít správní řízení? Děkuji.