Silniční daň

• 26. 1. 2022 10:06

Ahoj,
    Chtěl jsem elektronicky podat přiznání k silniční dani za r. 2021 s využitím importu přiznání z r. 2020 / chtěl jsem jen upravit hodnoty pro r. 2021. Do protokolu chyb mi to ale napsalo, že není možná změna na r. 2021. Máte nějaký typ, jak vyplnit silniční daň v xml. s využitím importu přiznání z r. 2020 ?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2022 10:08

vladík

- jděte na portál MoJe daně - https://adisspr.mfcr.cz/pmd/home
      - zvolte druhou položku - Elektronická podání pro Finanční správu
      - zvolte první položku Elektronické formuláře
      - zvolte první položku Načíst data ze souboru
      - přes volbu Můj počítač - Procházet najděte XML soubor s přiznáním k DS za rok 2020 a vyberte jej
      - objeví se dvě volby (viz obrázek), vyberte tu DRUHOU = Načíst do formuláře pro aktuální zdaňovací období a dejte Pokračovat
      - data se převedou do přiznání za rok 2021

• 26. 1. 2022 10:42

Karel 82

Díky moc za vaši reakci. Toto jsem zkoušel. Po posledním kroku se mi objeví chybová hláška.

Chybová zpráva

Při zpracování požadavku byl zjištěn přístup k neexistujícímu podání. Buď došlo k uplynutí lhůty, po kterou je zpracovávané podání uchováno po poslední aktivitě na serveru (tzv. session) - ta je cca 30 minut, nebo došlo k zneplatnění písemnosti nebo přístupu k ní z jiného důvodu. Zkuste nalézt písemnost v seznamu aktivních písemností volbou služby "ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ" v horní řádce služeb portálu. Pokud v seznamu nebude, již není přístupná a není možné se k ní žádným způsobem dostat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).