- jděte na portál MoJe daně - https://adisspr.mfcr.cz/pmd/home
- zvolte druhou položku - Elektronická podání pro Finanční správu
- zvolte první položku Elektronické formuláře
- zvolte první položku Načíst data ze souboru
- přes volbu Můj počítač - Procházet najděte XML soubor s přiznáním k DS za rok 2020 a vyberte jej
- objeví se dvě volby (viz obrázek), vyberte tu DRUHOU = Načíst do formuláře pro aktuální zdaňovací období a dejte Pokračovat
- data se převedou do přiznání za rok 2021
Díky moc za vaši reakci. Toto jsem zkoušel. Po posledním kroku se mi objeví chybová hláška.
Chybová zpráva
Při zpracování požadavku byl zjištěn přístup k neexistujícímu podání. Buď došlo k uplynutí lhůty, po kterou je zpracovávané podání uchováno po poslední aktivitě na serveru (tzv. session) - ta je cca 30 minut, nebo došlo k zneplatnění písemnosti nebo přístupu k ní z jiného důvodu. Zkuste nalézt písemnost v seznamu aktivních písemností volbou služby "ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ" v horní řádce služeb portálu. Pokud v seznamu nebude, již není přístupná a není možné se k ní žádným způsobem dostat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
26. 1. 2022 10:06
Ahoj,
Chtěl jsem elektronicky podat přiznání k silniční dani za r. 2021 s využitím importu přiznání z r. 2020 / chtěl jsem jen upravit hodnoty pro r. 2021. Do protokolu chyb mi to ale napsalo, že není možná změna na r. 2021. Máte nějaký typ, jak vyplnit silniční daň v xml. s využitím importu přiznání z r. 2020 ?
Děkuji.