Dobrý den, vystavuji faktury do EU na Slovensko za zboží, částku uvádím v Eurech.
Musím na faktuře pro zákazníky uvádět i kurz+ přepočet na Kč?
Kurz se mi zobrazí v programu až při samotném zúčtování faktury, tak bych ho musela do faktury vepsat ručně. Je to nutné?
Děkuji
Děkuji, za rychlou odpověď.
A když vystavuji fakturu na slovenského zákazníka, který je plátcem daně, tudíž vystavím fakturu bez DPH, taky v Eurech, tak na takové faktuře kurz taky nemusím uvádět?
Četla jsem totiž, že je nutné uvést na faktuře přepočet DPH na Kč.
Děkuji
ale, vy na faktuře pro slov. zákazníka přece žádné DPH neuvádíte, toto platí jen při vystavování faktur pro tuzemského plátce, aby v kontrolním hlášení byly uvedeny shodné částky DPH
slovenský plátce vede účetnictví v EUR, nepotřebuje znát ani kurz, ani přepočet na CZK
Známá mi totiž poslala odkaz na zákon o DPH paragraf 29 , ve kterém se uvádí co všechno musí obsahovat faktura....
l) výši daně; tato daň se uvádí v české měně.
A teď nevím jestli se to teda týká jen tuzemských faktur vystavených v EURECH....?
29. 1. 2022 11:16
Dobrý den, vystavuji faktury do EU na Slovensko za zboží, částku uvádím v Eurech.
Musím na faktuře pro zákazníky uvádět i kurz+ přepočet na Kč?
Kurz se mi zobrazí v programu až při samotném zúčtování faktury, tak bych ho musela do faktury vepsat ručně. Je to nutné?
Děkuji