KHS ukončuje DPN +1 den - souběh dvou DPN

• 2. 2. 2022 9:02

Dobrý den, asi jako většina mzdovek - KHS a neschopenky .
    Zaměstnankyně zahájila DPN 22.1., a ukončení 26.1. (KHS ukončuje DPN +1 den po PCR nikoliv v den, kdy by to mělo končit - informace získaná z OSSZ ), od 26.1. další DPN - nové číslo, nové zahájení. Ve mzdovém programu mám automaticky kolizi toho 26.1. - dvě DPN na jeden den. Nicméně KHS zatím reakce nula na žádost o změnu DPN.
    Kuchařky nám ukončila KHS taky +1 den, a zatím žádná reakce na žádost o změnu ukončení DPN.
    U jedné učitelky mi ještě nedorazila ani DPN někdy z 25. 1. a už je v práci. Takže prostě asi jí budu muset nechat v práci, nebo nevím ...
    Takže dotaz - Řešíte to ve mzdových programech ručně, nebo čekáte na ofiko hlášení ze sociálky?
    Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2022 9:14

Kamila

No jenže já mám v ruce souběh dvou DPN vystavených od KHS. Ne jednu od doktora a jednu od KHS. A problém je v té tzv. kompromisní volbě.

Dle OSSZ:

Níže uvádím zprávu, kterou jsme obdrželi dne 26. 1. 2022 z ČSSZ, kde nám bylo sděleno, že každý den probíhá kontrola negativních PCR testů a kdo má negativní PCR test, ukončuje se mu neschopenka ke dni "den testu + 1". Jde o kompromisní volbu, kterou zvolili z toho důvodu, že KHS nemají jasnou informaci, kdy zaměstnanci dostali SMS o výsledku testu (zda ještě v den provedení testu nebo následující den, tak pro jistotu ukončují až tím následujícím dnem). Pokud termín nevyhovuje, je možnost napsat na samotestovani@mzcr­.cz a termín ukončení dispečink upraví.

Samozřejmě jsem napsala soupis všech, které potřebuju ukončit správně, ale zatím bez reakce.

• 2. 2. 2022 11:44

JančaK.

Dobrý den, takže dle ČSSZ platí obě neschopenky. Jak od doktora, tak od ČSSZ? A jak mám toto vložit do programu? Když jsem volala cca před 10 dny na OSSZ, tak jsme se dohodli, že platí jen ta neschopenka od doktora. Takže zase nic. Je v tom prostě bordel. Takže vy budete mít obě neschopenky v programu? Lze to vůbec? Moc děkuji všem za reakce.

• 2. 2. 2022 12:24

JančaK.

Tak jen pro info: teď jsem volala na OSSZ a paní mi opět řekla, že nemůžou být 2 neschopenky na stejné datum s jiným číslem. Tak jak se v tom má člověk vyznat? Odkázala jsem se na postup uvedený na jejich stránkách:

"V případě, že je vystavena eNeschopenka jak ze strany KHS tak i praktického lékaře, jsou takto vystavené eNeschopenky platné a je třeba je hodnotit buď jako souběh případu karantény a dočasné pracovní neschopnosti (pokud není spojena s izolací – to bude záviset zpravidla na výsledku PCR testu) nebo případně jako jeden pokračující případ (v případě, že jde o izolaci). Není dán důvod ke zrušení ani u jedné z těchto eNeschopenek."

- a nevěděla co říci. Prý zavolá. Tak jsem zvědavá.

• 2. 2. 2022 17:20

JančaK.

Moc prosím o radu, jak evidujete v programu ty 2 neschopenky? Zkoušela jsem to, ale zatím mi to nejde vložit. Používám program Pohoda. Děkuji za jakékoliv reakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).