Vydané doklady a kurz

• 10. 2. 2022 8:37

Dobré dopoledne,

ráda bych Vás poprosila o radu. Přebrala jsem od nového roku klienta, který si vystavuje doklady přes idoklad. Včera mi naposílal faktury za leden. Jsou vystavené v EUR, ale kurz nesedí na DUZP dle ČNB (měsíční kurz nemá). Je problém, když na vydané faktuře, kterou poslal klientovi, bude jiný kurz než já navedu do účetnictví?
    A ještě jeden dotaz. Vydané faktury mají každá jiné číslo (rozumějte nemají stejnou číselnou řadu), jak toto ošetřit v programu? Mě pustí změnit VS, ale číslo dokladu, které jde do KH nepřepíšu.

Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2022 14:40

bobík

Pokud budete dávat jiný kurz, pak to nebude sedět v kh u faktur nad 10tis.,Ohledne druhého dotazů, nevím v jakém programu pracujete, nemá faktury klient rozdelene např. Na zboží, služby...., Programy běžné dovoluji mít více číselných rád. Teď otázka jestli to má nějakou logiku

• 10. 2. 2022 20:26

Ema3

Dobrý večer a není to tak, že druhá strana si klientem vystavenou fakturu v EUR přepočítá kurzem k DUZP nikoliv kurzem, který je uvedený na faktuře?
      Ne, mají jenom jednu řadu, vždycky pořadové číslo dokladu a pak datum vystavení, tzn. 0104/01/22 a pak je 0217/01/22 a pak zase 0324/01/22. Mě taky program dovoluje více řad a využívám toho, ale tady nevím, jaký mechanismus nastavit, asi budu muset čísla faktur v KH měnit ručně.

• 11. 2. 2022 12:22

jana.nemcova@precheza.cz

u tuzemských faktur v cizí měně na faktuře musí být kurz a částka v CZK, dodavatel a odběratel musí mít stejnou částku odvodu a odpočtu v DPH a zároveň stejnou částku v KH, nemohou se lišit vůbec

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).