Vyúčtování záloh-Pražská plynárenská

• 11. 2. 2022 10:42

Dobrý den, mám dotaz - dostala jsem vyúčtovací fa od P. plynárenské za celý rok pro fyzickou osobu - neplátce DPH. Platil měsíční zálohy, kdy mu vždy přicházel daňový doklad k uhrazené záloze s možností odpočtu DPH - pro něj pochopitelně neuplatnitelné, takže to šlo "do koše". Nyní ve vyúčtování se nějak nemohu dostat výpočty na uvedený menší přeplatek, který nám vypočítali. Na jedné straně mám jeho uhrazené zálohy, které jsou v celé výši, tj. vč.DPH, protože celé to je pro něj výdaj, na druhé straně mi PP na přední straně uvádí "zahrnutý základ daně ze záloh", kde jsou zálohové platby uvedeny pouze BEZ DPH! (mimo měsíce 11+12/21). Nechápu to a nemohu se dostat na správnou cifru přeplatku... Proč PP neuvádí celé zálohy? Proč to tak komplikují. Proč si předem např. "nedomluví", zda je příjemce plátce DPH či ne.. PRE a i jiné organizace tohle mají naprosto přehledně udělané a není tam problém si vše porovnat a odškrtnout, že to mají obě strany stejně.... Poradíte mi co s tím? Jinak jsem zadala na PP dotaz, aby mi napsali, jak došli k onomu výpočtu pro neplátce.... Odpověď zatím není, mají ještě čas. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).