Pokud nedosáhnete v měsíci na polovinu minimální mzdy, nemáte na bonus nárok. Jestliže máte víc zaměstnání, je možné, že po skončení roku po podání daňového přiznání budete mít celkem aspoň polovinu roční minimální mzdy a dostanete doplacen bonus za celý rok. A minimální zdravotní pojištění vám letos vychází?
Moc děkuji, paní na FÚ nevěděla, četla jsem jen o té polovině a trošku jsem zpanikařila, musela jsem dnes výplaty odeslat. Až jsem si pak v klidu přečetla znění zákona kde je napsané že se musí jednat o jednoho plátce (zaměstnavatele), takže máte pravdu, na bonus nemám nárok. Vyplacený ho pak dostanu, jen bych ho teď potřebovala každý měsíc a ne naráz za 1 a 1/4 roku.
ZP mám spočítané, to si doplácím do minimální výše, ale ten bonus mi nedošel, až jsem kontrolovala výplatky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 2. 2022 12:51
Mám víc zaměstnavatelů, u jednoho si uplatňuji i slevu na dítě, ale od ledna jsem na ni ztratila nárok, protože nemám víc polovinu minimální mzdy. Můžu si u toho jednoho zaměstnavatele navýšit základ daně na 8 100,- abych dostala vyplacený měsíční bonus, jde to takto započítat podobně jako u ZP kde píšu prohlášení že mám příjmy i jinde?