Daňový bonus - minimální mzda

• 14. 2. 2022 12:51

Mám víc zaměstnavatelů, u jednoho si uplatňuji i slevu na dítě, ale od ledna jsem na ni ztratila nárok, protože nemám víc polovinu minimální mzdy. Můžu si u toho jednoho zaměstnavatele navýšit základ daně na 8 100,- abych dostala vyplacený měsíční bonus, jde to takto započítat podobně jako u ZP kde píšu prohlášení že mám příjmy i jinde?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2022 13:04

Jasná

Pokud chcete, aby vám někdo zdarma poradil, tak se musíte naučit používat slovíčka děkuji a prosím. Jinak můžete navštívit placené poradny, tam to po vás nikdo požadovat nebude,

• 14. 2. 2022 15:56

Líba

Pokud nedosáhnete v měsíci na polovinu minimální mzdy, nemáte na bonus nárok. Jestliže máte víc zaměstnání, je možné, že po skončení roku po podání daňového přiznání budete mít celkem aspoň polovinu roční minimální mzdy a dostanete doplacen bonus za celý rok. A minimální zdravotní pojištění vám letos vychází?

• 15. 2. 2022 0:23

Ivaša

Moc děkuji, paní na FÚ nevěděla, četla jsem jen o té polovině a trošku jsem zpanikařila, musela jsem dnes výplaty odeslat. Až jsem si pak v klidu přečetla znění zákona kde je napsané že se musí jednat o jednoho plátce (zaměstnavatele), takže máte pravdu, na bonus nemám nárok. Vyplacený ho pak dostanu, jen bych ho teď potřebovala každý měsíc a ne naráz za 1 a 1/4 roku.
      ZP mám spočítané, to si doplácím do minimální výše, ale ten bonus mi nedošel, až jsem kontrolovala výplatky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).