Děkuji za odpověď paní Jasná. Jste hodná. Ještě se zeptám prosím, na tom potvrzení od zaměstnavatele manžela musí být údaje také o dítěti, které mzdová účetní použije z našeho potvrzení nebo pouze stačí potvrzení, že zaměstnanec neuplatňuje daňové zvýhodnění a my jsme potvrzení zaměstnankyni neměli vůbec vystavovat?
Děkuji
Dobrý den paní Jasná, prosím podívejte se mi na to: Mám potvrzení o neuplatnění DZV. Při podpisu prohlášení jsem zjistila, že matka dítěte našeho zaměstnance pracuje od října, požádala jsem ho tedy o potvrzení od zaměstnavatele.
Toto mi donesl: formulář MFin 5556 vzor 1. Jméno plátce a DIČ není vyplněno (ani v záhlaví ani v podpisové části), jméno poplatníka vyplněno, dítě vyplněno, ovšem v kolonce od měsíce roku je pouze 2021. Pak už je vyplěno jen v kolonce podpis plátce daně podpis té matky dítěte, které je přepláclé elektronickým podpisem externí mzdové účetní (jméno, příjmení, e-mail, název té externí společnosti, datum a čas vydání). Nechce se mi to brát.
Děkuji za Váš názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 2. 2022 10:33
Dobrý den,
zaměstnankyně od 1/2022 uplatňuje daňové zvýhodnění na vyživované dítě. Je vdaná a mají jedno dítě. Prosím Vás musí zaměstnankyně na druhé straně prohlášení vyplňovat bod c) údaje o otci, který v rámci téže společně hospodařící domácnosti vyživuje totéž dítě, ale daňové zvýhodnění neuplatňuje a pracuje? Pro manžela jsem zaměstnankyni vystavila Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění. Má zaměstnavatel manžela vystavit zaměstnanci potvrzení, že si u něho daňové zvýhodnění neuplatňuje, popř. stačí doložit čestné prohlášení manžela? Nebo manžela do prohlášení zaměstnankyně vůbec nevypisuje a potvrzení vůbec nevystavuje?
Předem děkuji za odpovědi