Přes "moje daně"... elektronické formuláře....zde skoro dole nabídka "Daňová informační schránka" a zde je nabídka (druhá) Přihláška k nahlížení" - vyplnit záhlaví a subjekt a odeslat. Může zřídit pouze "majitel" DS, pokud se nepřihlašujete "jeho údaji", tak se Vám nepodaří zprovoznit. Zkoušela jsem přes zmocněnou osobu a nešlo mě.
Přes "adisepo" - musíte přeskočit na "daňový portál" (vlevo nahoře červený obdélníček). Zde 3.nabídka - Služby DIS. Zde jsou dva obdélníky. Pro zprovoznění je pod 2. obdélníkem červeně nabídka "Přihláška k nahlížení do DIS".
Teď jsem zkoušela přes "moje daně" přes "Seznam DIS+" a pod tím velkým fialovým obdélníkem byla nabídka (možná zatím JEN) 2 subjektů s poznámkou, že "neaktivní". Tak jsem jeden hned zprovoznila a krásně jsem se do účtů podívala. Mám ale přístup asi do 8-mi datovek a nabídlo mě jen dvě. Možná, že zprovozňují postupně. Zdravím
Tak to jste šikovná.. Mě už to asi nejak nemysli, tak snad jsem vás pochopila správně... Na moje daně jste zvolila online finanční úřad, přihlášení a pak jste na svém osobním DIS+ v seznamu DIS+ měla nějakou nabídku firem, které byly neaktivní? Já tam zas vidím prd... Nato že má od 1.3. fungovat už jen toto, tak opravdu parádička...
Ne, paní Vaneso. Jak jsem psala výše, mě pro změnu cesta přes online fú ani nenapadla. Šla jsem klasicky přes formuláře a tam byla dole nabídka DIS+ a tam byly uvedeny ty dosud "neaktivní". Byly 3, všechny FÚ Pha 4. Po novém přihlášení mě vtipně nabídka třetího subjektu zmizela, také Pha 4. Zkoušela jsem dát do vyhledavače subjekty z jiných Prah, ale vůbec nereagovalo.
Mám nový poznatek k přihlašování do nové DIS+ - pro právnické osoby. Vyzkoušela jsem přihlášení (na nové stránce moje daně) - do "staré" DIS (přepnuto v pravé části obrazovky), tam je s.r.o. vidět. Po opětovném přihlášení do DIS+ (v levé části obrazovky) jsou vidět už i s.r.o. Nevím, jestli je to náhoda, ale zafungovalo to.
Dobrý den,mám stejnou zkušenost. Problém jsem konzultovala přes e-podporu, je to zbytečné, nepomohou Vám, pošlou Vás na Fu si to vyřídit osobně. Ale mám zkušenost,že by se mohlo jednat o funkčnost/NEfunkčnost portálu. Z ničeho nic (bez mého zásahu) se mi začínají u jednotlivých s.r.o. objevovat přístupy nejen DIS+ jednatele, ale i jeho s.r.o. Někde to trvalo týden, někde 10 dní, někde 2 dny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 2. 2022 16:29
Nemáte prosím zkušenost se zřízením DIS + pro právnické osoby? Při registraci přes datovou schránku firmy (s.r.o.) se dostanu jen k údajům jednatele - fyzické osoby. Zmocnění lze zatím také jen fyzická osoba - fyzická osoba. Firmu (s.r.o.) stále nevidím. Ani konzultace s FÚ zatím neměla úspěch. Děkuji