Dobrý den, jsem OSVČ, která vede DE, jsem plátce DPH a uplatňuji výdaje paušálem.V roce 2015 jsem koupila auto, kdy jsem si uplatnila DPH. Nyní chci auto převést do osobního užívání. Co pro to mám udělat? Je to již více než 5 let, tak by dle mého stačilo jen vyřadit z evidence. Nebo musím nějak zohlednit DPH?? Děkuji.
DP: Jestli vedete DE vyřadíte majetek z DE. Jestli uplatňujete výdaje paušálem neděláte nic neb žádný obchodní majetek nemáte.
DPH: Jestli ho už nebudete používat k ekonomické činnosti, vyřadíte z evidence obchodního majetku a dodaníte z ceny obvyklé. V opačném případě nevyřazujete a nedodaňujete.
Musíte se na to podívat jinak z hlediska daně z příjmů a jinak z hlediska DPH, kde se liší definice co je "obchodní majetek " a jak s ním nakládat při "vyřazení "
E. vám odpověděl (a) správně.
3. 3. 2022 12:33
Dobrý den, jsem OSVČ, která vede DE, jsem plátce DPH a uplatňuji výdaje paušálem.V roce 2015 jsem koupila auto, kdy jsem si uplatnila DPH. Nyní chci auto převést do osobního užívání. Co pro to mám udělat? Je to již více než 5 let, tak by dle mého stačilo jen vyřadit z evidence. Nebo musím nějak zohlednit DPH?? Děkuji.