Zaměstnanec neohlásil přerušení studia syna

• 4. 3. 2022 7:54

Dobré ráno,
    moc prosím o radu. Zaměstnanec-můj šéf-mi nyní donesl potvrzení o přerušení studia syna na VŠ od 30.9.2021 dosud. Uplatňovala jsem mu daňové zvýhodnění na syna. Já vím, můžu si za to sama, ale od září jsem na něm několikrát požadovala nové potvrzení s studiu syna, pořád mi tvrdil, že syn studuje, že potvrzení donese. Prostě jsem šéfovi věřila. Prosím co teď s tím??? Únor je v pohodě, výplatu hotovou nemám. Ale jak říjen 2021 až leden 2022?
    Zaměstnanec má povinnost si podat daňové přiznání. Vystavila jsem mu už potvrzení o příjmech za rok 2021, kde má uvedeno daňové zvýhodnění po celý rok. Přiznání zatím nepodal. Moc děkuji o Vaši pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2022 8:03

Jasná

Nahlaste to na finančák (nebojte se není to bonzování, zákon vám tuto možnost ukládá). Na stránkách FÚ najdete k tomuto hlášení někde tiskopis. Za rok 2022 mu nebudete mohla udělat RZD.

• 4. 3. 2022 9:24

Marie K.

Moc Vám děkuji. Jsem ráda, že nemusím dělat opravy roku 2021. Formulář už jsem našla - Oznámení plátce daně podle § 38i zákona ....... Nemám leden 2022 opravit s únorovou výplatou?

• 4. 3. 2022 10:19

Líba

Ano, chyba se má opravit v nejbližší mzdě po jejím zjištění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).